Rahastotietoa

Sijoitusrahastojen kasvu hiipuu

Alkuvuodesta poiketen syyskuussa 2017 rahastoista sen sijaan kotiutettiin sijoituksia 0,4 miljardia euroa enemmän kuin niihin sijoitettiin lisää, kertoo Suomen Pankki.

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin tehdyt nettosijoitukset ovat kuitenkin koko vuonna 2017 olleet positiivisia lähes kaikkina kuukausina. Vielä heinä- ja elokuussa rahastoihin tehdyt nettosijoitukset olivat selvästi positiivisia, yhteensä 1,7 miljardia euroa.

Rahastopääoman arvo on kasvanut tammikuusta syyskuuhun noin 10 miljardia euroa. Rahastot ovat kasvaneet vuoden alusta uusien sijoitusten myötä runsaat 6 miljardia euroa ja hinta- ja valuuttakurssimuutosten myötä vajaat 4 miljardia euroa.

rahastot rahastopaaomat sijoitusrahastot

Eniten varoja syyskuussa kotiutettiin pitkän koron rahastoista, nettomääräisesti 372 miljoonaa euroa, ja rahamakkinarahastoista, 138 miljardia euroa. Sijoituksiaan näistä rahastoista lunastivat ennen kaikkea rahoitus- ja vakuutuslaitokset, yritykset ja julkisyhteisöt. Lunastukset kohdistuivat erityisesti euroalueen julkisyhteisöjen ja yritysten velkapapereihin sijoittaneisiin rahastoihin.

Osakerahastojen suosio jatkui voimakkaana vielä heinäkuussa, jolloin näihin rahastoihin sijoitettiin nettomääräisesti 0,9 miljardia euroa. Elokuussa uusia osakerahastosijoituksia tehtiin nettomääräisesti kuitenkin enää 74 miljoonaa euroa, ja syyskuussa nettosijoitukset olivat 41 miljoonaa neuroa negatiivisia.

Kotitaloudet lisäsivät neljänneksen aikana sijoituksiaan osakerahastoissa ja yritykset puolestaan vähensivät niitä.

Muista rahastotyypeistä eniten uusia sijoituksia keräsivät neljänneksen aikana yhdistelmärahastot, nettomääräisesti 0,3 miljardia euroa, ja kiinteistörahastot, 0,2 miljardia euroa.

Rahastosijoitusten supistumisesta huolimatta rahastopääomakanta kokonaisuudessaan jatkoi selvää kasvuaan myös syyskuussa. Kehityksen taustalla olivat ennen kaikkea osakerahastojen 1,1 miljardin euron positiiviset arvostusmuutokset. Syyskuun lopussa rahastopääomakannan arvo oli 118 miljardia euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös