Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Seuraa Somessa

Sijoitusstrategi: Sijoitusympäristö on salakavalasti muuttumassa

Ensi vuoden suurimpia kysymyksiä on, kuinka paljon keskuspankit nostavat viitekorkojaan, ja miten korkosijoitukset ja maailmantalous kestävät sen.
sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja, sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,
lyhyt korko markkinakorot USA 2-vuoden lainakorko talous velkakirjat
USA:n kahden vuoden valtionlainojen korkokehitys.

Ensi vuoden suurimpia kysymyksiä on, kuinka paljon keskuspankit nostavat viitekorkojaan, ja miten korkosijoitukset ja maailmantalous kestävät sen.

Alhaiset korot ovat luoneet poikkeuksellisen otollisen ympäristön osakesijoittajille. Ensi vuonna voi kuitenkin olla jo toinen ääni kellossa, sillä sekä Yhdysvaltojen Fed että Euroopan keskuspankki ovat kiristämässä rahapolitiikkaa.

Fed jatkaa viitekorkojensa nostamista niin, että viitekorko on 2,0 – 2,25 prosentin tasolla ensi vuoden lopussa, ennustaa Taalerin päästrategi Tuomas Komulainen.

Keskuspankkien ohjauskorkojen muutokset heijastuvat yleensä lyhyisiin markkinakorkoihin. Näissä onkin jo nähty nousua, sillä esimerkiksi Yhdysvaltojen kahden vuoden velkakirjan korko on noussut jo lähelle kahta prosenttia.

Lisäksi keskuspankki pienentää tasettaan myymällä velkakirjoja takaisin markkinoille. Myös EKP aloittaa ensi vuoden alusta arvopapereiden osto-ohjelman pienentämisen ja mahdollisesti ensi vuoden syyskuuhun mennessä lopettaa sen kokonaan, Komulainen arvioi.

Komulaisen mukaan Fedin ja EKP:n rahapolitiikan kiristäminen johtavat siihen, että lyhyet markkinakorot nousevat edelleen Yhdysvalloissa – ja lopulta myös euroalueella.

Rahapolitiikan kiristyminen tulee näkymään myös osakemarkkinoilla.

”Kun lyhyet markkinakorot nousevat, myös osakemarkkinoilla koetaan entistä enemmän korjausliikkeitä vuosien 2018 ja 2019 aikana”, Komulainen uskoo.

Toistaiseksi kuitenkin lähes kaikki indikaattorit ennakoivat yritysten tuloskasvun jatkuvan ainakin seuraavien noin 6 – 8 kuukauden aikana hyvällä tasolla, Komulainen toteaa.

Komulaisen mukaan talouskriisit syntyvät yleensä vasta, kun Fed on nostanut viitekorkonsa riittävän korkealle.

”Tämä on aika luonnollista: kun lainarahan hinta globaalisti nousee, ylivelkaantuneet yritykset, kotitaloudet, sijoittajat ja maat ajautuvat ongelmiin. Jo nyt tämä on hieman nähtävissä, kun esimerkiksi Turkin ja Etelä-Afrikan valtiolainojen korot ovat nousseet kestämättömälle tasolle. Näitä tilanteita näemme entistä enemmän vuosien 2018 – 2020 aikana.”

Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Lisää kommentti Lisää kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen artikkeli
Jyri Häkämies EK toimitusjohtaja talous

Ovatko globalisaatiokriitikot väärässä? Parjattu globalisaatio nostikin suomalaisten ostovoimaa

Seuraava artikkeli
Dr Sannas on brändi

Dr Sannas tarjoaa mahdollisuuden päästä osalliseksi luonnosta saatavien ihonhoitotuotteiden trendistä