Oma talous

Kotimaan matkavakuutus luottokortilla? Onnistuu!

Matkustaessa voi aina sattua ja tapahtua, olipa matkalla sitten kaukomailla tai Suomen rajojen sisäpuolella.

Vakuutusyhtiöt eivät myy erikseen kotimaan matkoille matkavakuutuksia, vaan ulkomaanmatkavakuutuksen voi laittaa kattamaan myös kotimaan matkat, lisämaksua vastaan tietenkin.

Monen luottokortin matkavakuutus on voimassa myös Suomessa, ja näin ollen esimerkiksi reissussa rikkoutuneista tavaroista voi hakea korvausta luottokortin matkavakuutuksen kautta! Usein vakuutus kattaa kortin omistajan lisäksi myös mukana matkustavat perheenjäsenet. Joko sinulla on kotimaan matkavakuutuksen sisältävä luottokortti?

Mihin luottokortteihin sisältyy kotimaan matkavakuutus?

matkavakuutukset Suomessa

Hyvä tietää luottokorttien matkavakuutuksista

Kuten vertailusta käy ilmi, luottokorttien matkavakuutusten ehtona on usein, että matka on maksettu ainakin osittain kyseisellä luottokortilla. Kotimaan matkoilla tämä siis tarkoittaa, että bensat tai julkisen liikenteen lippu sekä mahdollinen majoitus täytyy maksaa luottokortilla, jotta vakuutus on reissussa voimassa. Tosin Säästöpankki Visa Goldin, POP Pankki Visa Goldin, Aktia World Elite Mastercardin ja Aktia Visa Platinumin matkavakuutukset ovat voimassa kaikilla matkoilla riippumatta siitä, millä matka on maksettu.

Luottokorttien vuosimaksut vaihtelevat vuosimaksuttomista korteista useita satoja euroja vuodessa maksaviin kortteihin, tosin tyypillisimmin korttien vuosimaksut ovat noin 50-100 euroa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että luottokortin kautta matkavakuutuksen saa usein huomattavasti edullisemmin kuin suoraan vakuutusyhtiöltä ostamalla.

VertaaEnsin.fi:n toimitusjohtaja ja rahoitusasiantuntija Lauri Timgren suosittelee kotimaan matkoilla auton tankkausta sekä muiden matkakulujen maksamista aina luottokortilla:

“Myös kotimaan matkoilla sattuu, ja matkavakuutuksen avulla mahdolliset sairauskulut ja matkatavaravahingot saa korvattua, kunhan matkan on maksanut matkavakuutuksen sisältävällä luottokortilla. Myös peruutusturva on kätevä: usein matkat ja liput varataan kuukausia etukäteen, ja jos sattuukin sairastumaan, eikä pääse reissuun, korvaa vakuutus jo maksetut matkakulut.”

Julkaistu alun perin VertaaEnsin.fi blogissa.
Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös