Kasvuosakkeet

Inderesin Rautanen: Nokia houkuttelee matalalla arvostuskertoimella

Nokia osakekurssi osakkeet pörssi sijoittaminen talous

Nokian osakkeessa on selvää vipua ylöspäin, kun arvostuskertoimet normalisoituvat ja verkkopuolen näkymät paranevat, arvioi Inderesin analyytikko Mikael Rautanen.

Nokian markkina-arvosta on sulanut kesäkuun alusta lähtien yli 30 prosenttia. Yhtiön verkkoliiketoiminnan näkymät ovat edelleen tälle vuodelle heikot, sillä markkina laskee 2-5 prosenttia, ja verkkoyksikön lähineljännesten tulokset jäävät vaatimattomiksi.

Vuoden kuluttua kuitenkin erityisesti 5G-verkon kasvunäkymien ja markkinan elpymisen osalta saadaan huomattavasti enemmän näyttöjä, arvioi Inderesin Nokia-analyytikko Mikael Rautanen aamukatsauksessa.

”Kun sijoittajien huomio siirtyy nykyisestä verkkomarkkinan alamäen jyrkkyyden arvioinnista syklin elpymiseen, kääntyy myös sentimentti Nokian osakkeen ympärillä”, Rautanen toteaa.

Nokia pystyy viemään Alcatel-Lucent -integraation hyvissä ajoin läpi ennen 5G-teknologian kaupallistumista (2019) ja Inderesin ennusteen mukaan verkkoyksikön tulossyklin pohjavuodet nähdään vuosina 2017 – 2018.

”Arviomme mukaan Nokia on integraation jälkeen hyvin asemoitunut verkkomarkkinoilla Alcatel-Lucentin tuoman laaja-alaisen tuoteportfolion ansiosta. Uskomme myös edelleen, että langattomien verkkojen markkinan keskittyminen vain kolmelle toimijalle luo pitkällä aikavälillä edellytyksiä hyvin terveille marginaaleille toimialalla”, Rautanen uskoo.

Verkkomarkkinoiden pitkän aikavälin kysyntäfundamentit ovat isossa kuvassa terveitä, sillä tarve tehokkaammalle verkkoinfralle on jatkuvaa yhteiskunnan digitalisoituessa. Rautasen mukaan toimialan teknologiamurros sekä operaattoreiden ansaintamallien murros tuovat kuitenkin Nokian pitkän aikavälin näkymiin myös epävarmuutta.

Markkinoilta on jäänyt huomiotta Nokia Technologiesin parantuneet näkymät, sillä yksikön kustannustaso on laskussa ja tulovirrat selvässä kasvussa, Rautanen toteaa.

”Technologies on edennyt lisensointiohjelmassaan viimeisten kahden vuoden aikana erinomaisesti ja jatkuvien lisenssitulojen määrä on kaksinkertaistunut noin 1,2 miljardiin euroon vuoden 2014 jälkeen. Nykyistä tulovirtaa tulevat Q4’17:stä alkaen nostamaan vielä Huawei- ja Xiaomi-sopimukset. Technologies-yksikkö tulee tämän ansiosta ylittämään markkinaodotukset Q4:llä ja ensi vuoden aikana. Ennusteemme Technologiesin vuoden 2018 liikevoitoksi on 1,1 miljardia euroa markkinaodotusten ollessa 0,8 miljardissa eurossa.”

Nokian osaketta saa syklin pohjatason tuloksesta huolimatta poikkeuksellisen matalilla arvostuskertoimilla. Se tarjoaa Nokia-analyytikon mielestä houkuttelevan tuotto/riski -suhteen.

”Vuosien 2017 -2018 P/E-luvut ovat noin 12x, mikä on noin 30 % alle verrokkien. Osien summa -arvonmäärityksessämme olemme arvottaneet Technologies -yksikön noin 11 miljardin euron arvoiseksi (EV/EBIT 10x -kertoimella). Tällöin Nokian nykyinen noin 20 miljardin euron velaton arvo jättää verkkoyksikön arvoksi alle 9 miljardia euroa, mikä vastaa vuoden 2017e luvuilla räikeän matalia 5x EV/EBIT- ja 0,5x EV/Liikevaihto -kertoimia. Mielestämme luvut heijastelevat osakkeen selvää väärinhinnoittelua, mikä johtuu sijoittajien ylikorostuneesta fokuksesta verkkoyksikön lyhyen tähtäimen näkymiin.”

Inderes toistaa Nokian osta-suosituksen ja 5,60 euron tavoitehinnan heijastellen osakkeen matalaa arvostusta. Nykyisellä hintatasolla osake tarjoaa Rautasen mielestä houkuttelevan tuotto/riski-suhteen sijoittajalle, jolla on kärsivällisyyttä odottaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös