Oma talous

Opi maailman rikkaimpien ihmisten 6 tapaa

Maailman rikkaimpia ja menestyneimpiä ihmisiä yhdistää 6 jokapäiväistä tapaa. Ota sinäkin nämä tavat haltuusi.

Se mitä teet joka päivä on tärkeää ja tekosi määrittelee, kuka sinä olet. Maailman rikkaimmilla ihmisillä on tiettyjä rutiineja ja rituaaleja, eli tapoja, jotka ovat auttaneet heitä menestymään.

Omia tapojaan voi muuttaa, mutta se vaatii töitä. Tavat eivät muutu yhdessä yössä. Tapojen ylläpitäminen vaatii kuria, rohkeutta sekä kovaa jokapäiväistä työtä ja toistoja. Thy Blackman –verkkosivu listaa rikkaiden ihmisten 6 jokapäiväistä tapaa.

1. Herää aikaisin aamulla

Menestyneet yritysten johtajat heräävät usein aikaisin aamulla. Tutkimukset antavat osviittaa siitä, että ihmiset, jotka heräävät aikaisin aamulla saavat aikaan enemmän töissään ja ovat onnellisempia ihmisiä.

Etkö löydä aikaa treenaukselle? Menestyneet ihmiset heräävät usein aikaisemmin, jotta he ehtivät urheilla. Pienikin treeni aamuisin saa veresi kiertämään paremmin ja herättää sinut päivääsi täynnä energiaa. Applen toimitusjohtaja Tim Cookin herätyskello soi 04:30 aamulla ja kello viiteen mennessä hän on jo treenaamassa kuntosalilla. Vogue-lehden päätoimittaja Anna Wintour herää aamuisin klo 5:45 ja aloittaa päivänsä pelaamalla tennistä.

2. Tee äläkä vain puhu, että teet

Voit kuluttaa paljon aikaa siihen, että puhut mitä aiot tehdä tulevaisuudessasi, mutta et saa aikaan mitään. Vaikka menestyneiden ihmisten “aika on rahaa”, he osaavat tehdä tilaa kiireisiin päiviinsä uusille tavoitteille tai projekteille. Oprah Winfrey ja Warren Buffet ovat tunnetusti aikaansaavia ihmisiä, eivätkä he etsi muiden ihmisten hyväksyntää päätöksiinsä.

3. Opi sanomaan ei

Sanotko usein kyllä, vaikka haluaisit sanoa ei? Asioista kieltäytyminen kohteliaasti on taiteenlaji ja sanotaan, että menestyneet ihmiset ovat tämän lajin taitureita.

Warren Buffetin sanoin:

Menestyneiden ja todella menestyneiden ihmisten välinen ero on se, että todella menestyneet ihmiset sanovat ei lähes kaikkeen.

4. Laita rahasi tekemään töitä

Menestyneet ja rikkaat ihmiset eivät anna rahan vain lojua tilillä, vaan raha tekee töitä heille. He sijoittavat rahansa järkevästi. Menestyneet ihmiset eivät vain odota, että onni sattuisi heidän kohdalleen, vaan he luovat oman onnensa.

Lue Salkunrakentajan sijoitusneuvot vuodelle 2018.

5. Aseta realistisia tavoitteita

Menestyneet ihmiset asettavat realistisia tavoitteita itselleen. Kirjoita tavoitteesi ylös paperille, aseta se paikkaan, josta näet sen helposti. Näin se muistuttaa sinua tekemään töitä tavoitteesi eteen joka päivä.

Tavoitteiden asettamista voi harjoitella, tässä muutama vinkki, miten asetat itsellesi toimivia tavoitteita:

 • Aseta tavoitteita, jotka motivoivat sinua.
 • Tee tavoitteelle toimintasuunnitelma.
 • Jos kohtaat takapakkia, pysy tavoitteessasi, älä luovuta!

6. Kouluta itseäsi ja hio taitoja

Menestyneet ihmiset kuluttavat harvemmin vapaa-aikaansa katsomalla TV:tä. He opiskelevat uusia taitoja tai hiovat jo olemassa olevia taitoja täydelliseksi. Tutki aktiivisesti, miten voisit kehittää taitojasi paremmaksi ja kouluta itsesi aihealueesi asiantuntijaksi.

2 kommenttia

2 kommenttia

 1. Avatar

  Bernstein

  13.1.2018 at 16:21

  Tuota analyysiä vaivaa tieteenfilosofiassa tunnettu “napakymppiharha”, jossa kaksi jousiampujaa ottaa mittaa toisistaan. Vain toinen heistä on ammattilainen (tässä sijoitusalan ammattilainen)

  Kummallakin on yksi nuoli ja tehtävänä on saada se keskelle taulua. Nuoli on ammuttava 30 metristä eli sitä ei saa käydä iskemässä tauluun käsipelillä. Muita ehtoja ei ole.

  Kilpailun päätyttyä kummankin ampujan nuoli on napakympissä. Kuitenkin vain toinen heistä on ylipäänsä koskaan tätä ennen pitänyt jousta kädessään.

  Testi uusitaan, mutta tulos on sama. Miten se on selitettävissä?

 2. Avatar

  Karoliina

  21.4.2018 at 22:34

  Menestynyt ei välttämättä ole onnellinen. Elämä on niin lyhyt, etenkin sen aktiivinen aika, että kannattaa keskittyä ansaitsemaan vain sen verran kuin tarvitsee ja antaa muu aika sille mitä rakastaa. Eläkkeellä iskevät jo sairaudet ja kaverien sairaudet ja poismenot. Itsensä piinaaminen jatkuvalla kehittymisellä, treenaamisella ja suoritusten parantamisella on mielestäni iloton ja hengetön tapa tämän elämän elämiseen.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös