Raaka-aineet

Handelsbanken: Politiikka ohjaa raaka-ainemarkkinoita

öljy WTI-laatu öljyn hinta talous

Pankki nosti öljyn hintaennustettaan.

Kahden vuoden ajan raaka-aineiden hinnat ovat nousseet yhdessä kansainvälisesti yhtenäisen ja vahvan talouskasvun kanssa.

Myös tuotannon rajoitukset ovat nostaneet hintaa. Viime viikolla Saudi-Arabian energiaministeri kertoi, että OPEC plus -maiden tuotannonrajoitukset voisivat jatkua myös ensi vuonna. Järjestön tarkoituksena on painaa öljyvarastoja yhä pienemmiksi ja tukea siten öljyn hintaa.

Tästä eteenpäin öljymarkkinoita voi kuitenkin ohjailla yhä enemmän politiikka, Handelsbanken arvioi aamukatsauksessaan.

“USA:n presidentti Trump on esitellyt tariffinsa ja Kiinan Xi Jinping näyttäisi pysyvän Kiinan presidenttinä lopun ikänsä, mikä jättää hänelle valtavasti päätösvaltaa siitä millaisilla prioriteeteilla maailman suurin raaka-aineiden tuottaja ja kuluttaja aikoo toimia. Samaan aikaan kruununprinssi Mohammed Bin Salman on eliminoinut vastustajansa Saudi-Arabiassa ja hallitsee OPEC:ia rautanyrkein.”

Jos taloudellinen ilmapiiri on ohjannut raaka-aineita tähän mennessä, on nyt pankin mukaan politiikan vuoro ottaa ohjakset ja määrittää markkinoiden suuntaa.

Handelsbankenin mukaan öljynviejämaiden järjestö OPEC:in jäsenet ovat nyt poikkeuksellisen sitoutuneita tarjonnan leikkauksiin. Myös Venezuelan talouskriisi pahenee ja vähentää öljyn tuotantoa niin paljon, että markkina voi lähestyä tasapainotilaa. Pankin mukaan Venezuela onkin suurin syy sille, miksi OPEC-maat noudattavatkin sovittuja leikkauksia.

“Vaikka olemmekin sitä mieltä, että öljyn hinta on menossa nykytasoilta alaspäin, nostamme ennustettamme hinnasta vuoden lopulla 50 dollarista 55 dollariin”, Handelsbanken ennustaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös