Sijoitusideat

Inderes: Restamax on ostopaperi

Ravintola-alan osakkeessa on selkeä nousuvaraa, uskoo Inderesin pääanalyytikko.

Restamax toteutti viime viikolla kaksi merkittävää yritysjärjestelyä. Yhtiö laajensi Ravintolat-liiketoimintaa Tanskaan, ja Restamaxin tytäryhtiö Smile osti ulkomaisen työvoiman tuontiin erikoistuneen Adicion.

Molemmat järjestelyt ovat Inderesin näkemyksen mukaan onnistuneita.

”Suhtaudumme myös Restamaxin kansainvälistymiseen nyt aiempaa positiivisemmin, sillä Tanskan yritysosto tarjoaa yhtiölle matalariskisen keinon laajentua uudelle kiinnostavalle markkinalle. Päivitettyjen ennusteidemme valossa odotamme yhtiöltä ripeää liikevaihdon kasvua lähivuosilta. Myös EPS:ssä pitäisi tapahtua selvä tasokorjaus, kun suhteellinen poistotaso laskee ja kannattavuus paranee hieman molemmissa segmenteissä”, Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén toteaa analyysitalon aamukatsauksessa.

Inderesin Restamax-ennusteet ovat nousseet viimeisten yrityskauppojen myötä ja Restamax tulee jatkamaan erittäin ripeää kasvuaan.

Inderes uskoo myös Restamaxin tytäryhtiön, Smilen listautumiseen.

”Pidämme Smilen listautumista erittäin todennäköisenä ja näkemyksemme mukaan nykykurssi ei heijastele Smilen täyttä arvoa ja näemmekin osakkeessa selkeää nousuvaraa 12 kk:n aikajänteellä”, Vilén toteaa.

Smile on henkilöstöpalveluyritys ja Restamaxin tytäryhtiö. Smile välittää työvoimaa yli 400 asiakkaalle ja työllistää kuukausittain yli 9 000 työntekijää ympäri Suomen.

Inderes uskoo Smilen listautumiseen sillä perusteella, että Restamaxilla on Ravintolat-segmentissä nyt selkeä kohde Tanskassa, johon investoida merkittäviä määriä pääomaa.

Restamaxin nykykurssi ei Vilénin mukaan heijastele Smilen arvoa täysimääräisesti.

”Mikäli Smilen irtautuminen toteutuisi olettamallamme 105 MEUR:lla jäisi Restamaxin Ravintolat-segmentin velattomaksi arvoksi noin 110 MEUR. Yksinkertaisuuden vuoksi laskelmamme ei huomioi yhtiön omistusta Superparkissa (taseessa 3 MEUR) tai pääkonttorin kiinteistöä (arviolta 3 MEUR). Tällä noin 110 MEUR:n arvolla Ravintolat-segmentin EV/EBITDA-kerroin on vuoden 2018 kertoimilla 5x ja P/E-kerroin 12x. Kertoimet ovat alhaisia ja näkemyksemme mukaan Ravintolat-segmentin hyväksyttävät kertoimet ovat selvästi tätä korkeammat.”

Mikäli Smile listautuu, tulee sillä olemaan selkeä positiivinen vaikutus Restamaxin kurssiin, kun Smilen arvo tulee näkyviin yhtiön taseeseen, Vilén uskoo.

”Smilen todennäköinen listautuminen onkin tärkeimpiä ajureita suositusnostomme taustalla. 10,0 euron tavoitehinnallamme Ravintolat-segmentin EV/EBITDA ja P/E-kertoimet ovat 6x ja 15x jotka ovat edelleen varsin alhaisia, varsinkin jos ennustamamme EPS-parannus alkaa realisoitua.”

Inderes tarkisti Restamaxin tavoitehinnan 10 euroon aiemmasta 8,8 eurosta. Suositus nousi tasolle osta, aiemmasta lisää-tasosta.

Alla olevalla videolla Sauli Vilén kertoo, miten Restamaxin osake ei täysin heijastele tytäryhtiö Smilen arvoa.

Kommentoi
Ylös
>