Sijoitusuutiset

Nyt se on varmaa, Harvia suunnittelee listautumista Nasdaq Helsingin pörssilistalle

Osakeannin tavoitteena on kerätä noin 45 miljoonan euron bruttovarat pääomarakenteen vahvistamiseen ja Harvian strategian tukemiseen. 

Harvia on liikevaihdolla mitattuna yksi maailman johtavista sauna- ja spa-tuotteiden valmistajista. Harvian tuotemerkit ja tuotevalikoima ovat markkinalla hyvin tunnettuja ja Harvian kokonaisvaltainen tuotevalikoima pyrkii vastaamaan kansainvälisen sauna- ja spa-markkinan tarpeisiin, sekä alan ammattilaisille että kuluttajille. Harvian liikevaihto vuonna 2017 oli 60,1 miljoonaa euroa, liikevoitto 9,3 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto 10,7 miljoonaa euroa.

Harvia Oy on suomalainen saunankiukaita, saunoja ja saunasisustuksia valmistava yritys. Se työllistää noin 340 ihmistä Suomessa, Kiinassa, Venäjällä ja Virossa. Harvian pääkonttori ja maailman suurin kiuastehdas sijaitsee Muuramessa, Keski-Suomessa. Yhtiö valmistaa perinteisten kiukaiden lisäksi myös höyryhuoneita, infrapuna- ja höyrysaunoja, spa-moduuleja, digitaalisia ohjauskeskuksia ja saunatarvikkeita. Tapani Harvian vuonna 1950 perustaman yhtiön tuotteita viedään jo yli 80 maahan.

Yksi maailman johtavista sauna- ja spa tuotteiden valmistajista

Harvian toimitusjohtaja Olli Liitola kuvailee listautumista näin: ”Harvialla on yli 60 vuoden kokemus sauna- ja spa-alalta. Tuona aikana olemme kansainvälistyneet huomattavasti ja kasvaneet yhdeksi maailman johtavista sauna- ja spa-tuotteiden valmistajista. Olemme kasvaneet orgaanisesti ja yrityskaupoilla CapManin omistuksen aikana ylläpitäen hyvän kannattavuuden. Uskomme, että menestyksemme perustuu osaavaan henkilöstöön, tehokkaaseen tuotantoon ja erinomaiseen tuotekehitykseen. Tämän tuloksena meillä on kilpailukykyinen ja kattava tuotevalikoima. Olemme ylpeitä Harviasta ja sen vahvasta historiallisesta kehityksestä, ja näkemyksemme mukaan meillä on hyvät edellytykset jatkaa kannattavaa kasvua. Uskomme, että suunniteltu listautuminen tukee Harvian kasvustrategian toteuttamista.”

Harvia listautuu pörssilistautuminen

Harvian liikevaihto on ollut viime vuosina kasvussa, mutta sen käyttökateprosentti on ollut laskussa. Käyttökateprosentin laskua selittää osittain kertaluontoiset erät.

Harvian hallituksen puheenjohtaja Olli Liitola kuvailee Harvian taloudellista kehitystä näin: ”Olemme erittäin tyytyväisiä Harvian liiketoiminnan kehitykseen viime vuosina. Yhtiö on vahva toimija historiallisesti vakaalla ja kasvavalla markkinalla. Suunniteltu listautuminen on yhtiölle merkkipaalu, joka tarjoaa vahvan tuen kannattavan kasvun polulle, vahvistaa brändiä sekä auttaa rekrytoimaan ja sitouttamaan avainhenkilöstöä.”

Listautuminen tukee Harvian strategiaa

Harvian lehdistötiedotteen mukaan suunnitellun listautumisannin tavoitteena on parantaa yrityksen kykyä toteuttaa sen strategiaa menestyksekkäästi tarjoamalla Harvialle pääsyn pääomamarkkinoille, vahvistamalla pääomarakennetta, sekä lisäämällä Harvian tunnettuutta asiakkaiden keskuudessa ja houkuttelevuutta työnantajana. Listautumisanti mahdollistaisi Harvian omistuspohjan laajentamisen, osakkeiden paremman likviditeetin sekä osakkeiden käyttämisen vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa ja Harvian avainhenkilöiden palkitsemisen välineenä.

Harvian tavoitteena on olla johtava toimija sauna- ja spa-tuotteiden markkinoilla. Harvian kokonaisvaltainen tuotevalikoima pyrkii vastaamaan kaikkiin sauna- ja spa-markkinan tarpeisiin. Yhtiön tuotevalikoima kattaa kaikki kolme saunatyyppiä: perinteiset saunat, höyrysaunat ja infrapunasaunat.

Harvian strategiaan kuuluvat keskiostoksen arvon kasvattaminen, valikoitu maantieteellinen laajentuminen ja tuotannon tehostaminen. Harvia pyrkii kasvattamaan keskiostosten arvoa kasvattamalla lisämyyntiä eli muun muassa ohjauskeskuksen, suojakaiteen ja muiden tarvikkeiden myyntiä kiukaan myynnin yhteydessä. Harvia pyrkii lisäksi laajentamaan korkeamman hintaluokan tuotteidensa valikoimaa ja on lanseeraamassa vuoden 2018 ensimmäisellä vuosipuoliskolla uuden tuotemerkin ylimpään hintaluokkaan.

Danske Bank toimii suunnitellun listautumisannin pääjärjestäjänä ja Handelsbanken Capital Markets toimii suunnitellun listautumisannin järjestäjänä. Borenius Asianajotoimisto Oy toimii Yhtiön oikeudellisena neuvonantajana. Järjestäjien oikeudellisena neuvonantajana toimii Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy.

Yhtiö ja sen osakkeita listautumisannissa myyvät nykyiset osakkeenomistajat sitoutuisivat listautumisannin yhteydessä tavanomaisiin luovutusrajoituksiin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös