Korkeakorkoinen tili – onko sellaisia olemassa?

Mitä ihmettä tekisi, kun olisi aika pistää rahoja säästöön, mutta nykyinen säästövauhti näyttää siltä, että riittävän pesämunan keräämiseen menee vähintään 150 vuotta? Tällöin korkeakorkoinen säästötili voi olla avuksi.
korkeakorkoinen tili korkeakorkoinen tili

Järkikin sanoo, että korkeakorkoinen tili antaa haltijalleen paremmat tuotot kuin matalakorkoinen tili. Onko korkeakorkoisia tilejä kuitenkaan olemassa näin matalien korkojen aikakautena?

Onhan niitä! Niille, joille korkea korko tarkoittaa vähintään 5 prosentin tuottoja tulevat kuitenkin pettymään. Yleisen korkotason kuitenkin kääntyessä nousuun, kasvavat yleensä myös kaikista säästötileistä saadut tuotot.

Mistä löydän korkeakorkoisen tilin?

Koska erilaisten säästötilien päätarkoitus on säästäminen, on säästötileissä usein parempi korko kuin käyttötileissä. Säästötilejä on olemassa sekä jatkuvia että määräaikaisia ja molemmista kategorioista voi löytää korkeakorkoisia tilejä.

Coinmotion​ / ​SalkunRakentaja
​yhteistyötarjous

Aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla Coinmotionin palvelussa.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%:n treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kuten lainoissa, myös säästötileissä on eroja. Osassa tilejä voi olla kiinteä korko, osassa säästösummaan tai -aikaan sidottu korko. Osassa tilejä on nostorajoituksia säästöaikana, osassa ei. Korkojen laskentaperuste ja maksuaika voivat myös vaihdella. Korkeimman koron yleensä saa, mitä enemmän ja mitä pidempää aikaa pystyy pitämään rahojaan tilillä.

Vaihtuva korko

Esimerkiksi S-Pankin ja Bigbankin talletustileissä korko riippuu talletuksen laadusta. S-Pankin säästötilin talletuskorko riippuu talletuksen määrästä – mitä suurempi talletus, sen suurempi korko. Alle 4 999 euron talletukselle S-Pankin säästötilistä kertyy 0,1 prosentin vuosikorko ja yli 100 000 euron talletukselle 0,35 prosentin vuosikorko.

Bigbank määräaikaistalletuksen korko taas riippuu talletusajasta. Kuukauden talletukselle saa 0,5 prosentin vuosikoron ja 10 vuoden talletukselle varsin huikean 2,5 prosentin vuosikoron. Vuoden pituiselle talletukselle voi kuitenkin saada jo varsin korkean vuosikoron, 1,25 prosenttia, joten aina ei tarvitse odottaa kymmentä vuotta saadakseen säästötilille korkean koron.

Talletus ilman määräaikaa

Esimerkiksi  Bank Norwegian ja TF-Bank tarjoavat jatkuvia talletuksia melko korkealla korolla. TF Bank asiakkaat saavat jatkuvan talletuksen 1,3 prosentin vuosikorolla.

Bank Norwegian tarjoaa jatkuvaa talletusta 1,75 prosentin vuosikorolla. Kuitenkin, jos säästöjä kertyy yli 200 000 euron, tippuu talletuskorko 0,75 prosenttiin. On kuitenkin hyvä huomioida, että edellämainittujen TF Bankin ja Bigbankin maksimitalletus on 100 000 euroa.

Säästö- ja talletustileissä on eroja ja kuten lainoissaluottokorteissa sekä pankkipalveluissa ja niiden vertailu kannattaa tasaisin väliajoin. Paras tuotto talletustililtä riippuu täysin omasta tilanteesta ja varoista.

Julkaistu alun perin VertaaEnsin.fi blogissa.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Lisää kommentti Lisää kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Edellinen artikkeli
Mari Kiviniemi OECD talous

OECD: Suomen tuloverotusta alennettava, perustulo ei toimi

Seuraava artikkeli
osta, remontoi ja myy

Osta, remontoi ja myy -strategia eli flippaus pähkinänkuoressa