Sijoitusuutiset

Ammattiliitot saamassa hulppean omaisuuspotin asuntosijoitusyhtiön listautumisesta

Ammattiliitot ovat Kojamon eli entisen VVO:n suuromistajia. Yhtiö hyötyy listautumisessa kovilla kierroksilla käyvistä asuntomarkkinoista.

Pörssilistautumista suunnitteleva asuntosijoitusyhtiö Kojamo eli entinen VVO kertoi maanantaina aikeistaan listautua Helsingin pörssin päälistalle. Yhtiö tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumiseen liittyviä palveluja pääasiassa Suomen kasvukeskuksissa.

Viiden vuoden aikana konserni on investoinut vapaiden markkinoiden kaupalliseen vuokra-asumiseen lähes 1,7 miljardia euroa. Yhtiö on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö sijoituskiinteistöjen käyvällä arvolla mitattuna. Sijoituskiinteistöjen arvo on kuusi miljardia euroa ja yhtiö omistaa noin 38 000 asuntoa.

Laskemalla liikkeelle uusia osakkeita, yhtiö pyrkisi suunnitellussa listautumisannissa keräämään noin 150 miljoonan euron bruttovarat, jotka käytettäisiin Kojamon kasvustrategian tukemiseen, sisältäen asuinkiinteistöjen hankinnat, kehityshankkeet ja muut kasvuinvestoinnit, sekä osittaiseen velkojen maksamiseen ja yhtiön yleisiin tarpeisiin.

Inderesin analyytikko Jesse Kinnunen kertoi maanantaina Kauppalehdelle, että listautuminen on tuomassa ay-järjestöille noin miljardin euron omaisuuspotin. Yhtiön markkina-arvo voi nousta listautumisen yhteydessä ylimmillään yli kahteen miljardiin euroon.

Kojamon suurimpia omistajia ovat ammattiliitot ja eläkeyhtiöt, kuten eläkeyhtiöt Varman ja Ilmarisen sekä ammattiliitot Teollisuusliitto, JHL, Rakennusliitto, Ammattiliitto Pro, Palvelualojen ammattiliitto PAM sekä OAJ.

Viimeisen viiden vuoden aikana asuntosijoitusyhtiö on maksanut osinkoja yhteensä lähes 243 miljoonaa euroa. Summasta reilusti yli puolet on mennyt liitoille. Kojamon tavoitteena on olla vakaa osingonmaksaja ja maksaa osinkoa vuosittain vähintään 60 prosenttia kassavirrasta ennen käyttöpääoman muutosta.

Ammattiliittojen osinkotulot ovat verovapaita, toisin kuin esimerkiksi piensijoittajan osingot.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös