Oma talous

Tiedätkö, minkä pankin tilinumero on kyseessä pelkän tilinumeron perusteella?

Tilinumero on yksi raha-asioinnin peruselementeistä. Tilinumero erottaa pankkitilit toisistaan ja osoittaa tilin omistajuuden tietylle henkilölle tai organisaatiolle. Tilinumero ei kuitenkaan ole vain satunnainen sarja numeroita: tilinumerosta voi myös päätellä minkä pankin tili on kyseessä.

Suomessa on käytössä 18 merkkiset IBAN-tilinumerot. Suomalainen IBAN-tilinumero alkaa maatunnuksella FI, jonka jälkeen on kaksimerkkinen IBAN-tarkiste, joka määräytyy tilinumeron ja maatunnisteen perusteella. Näiden neljän ensimmäisen merkin jälkeen alkaa tilinumeron perusosa, jossa ensimmäiset 1-3 merkkiä ilmaisevat minkä rahoituslaitoksen tai pankin tili on kyseessä.

IBAN tilinumeron tunnistaminen

Jos pankin tai rahoituslaitoksen tunnus alkaa numerolla 4 tai 7, on tunniste kolmen merkin pituinen. Jos tunniste alkaa numerolla 3, on tunniste kahden merkin pituinen. Muilla numeroilla alkavat tunnisteet ovat yhden merkin pituisia.

Pankkien ja rahoituslaitosten IBAN-tunnisteet

Seuraavaksi esittelemme eri rahoituslaitosten ja pankkien tilinumeroiden tunnisteet:

Pankki tai rahoituslaitosTunniste
Aktia Pankki405, 497
Bigbank717
Bank ASA37
Bonum Pankki479
Citibank713
Danske Bank8, 34
Handelsbanken31
Holvi799
Nordea1, 2
OP5
POP Pankit470-478
SEB33
S-Pankki36, 39
Swedbank38
Säästöpankit715, 400, 402, 403, 406-408, 410- 412,414-421, 423-432,435- 452,454-464, 483-493,495-496
Ålansbanken6

Jos tietää mistä kohtaa katsoa, on helppo nähdä minkä pankin tilinumero on kyseessä. Tästä on hyötyä esimerkiksi tilanteissa, joissa täytyy saada rahat nopeasti siirrettyä tililtä toiselle. Jos näkee että vastaanottava tili on samassa pankissa, voi tilisiirto tapahtua jopa saman päivän aikana. Jos vastaanottava tili on eri pankissa ja rahoilla on kiire, voi harkita esimerkiksi mobiilissa toimivaa reaaliaikaista Siirto-sovellusta tai käteisen käyttöä.

Testaa, tunnistatko minkä pankin tilinumero on kyseessä!

Katso tunnistatko nopealla katsauksella, minkä pankin tai rahoituslaitoksen tili on kyseessä:

  1. FIxx500xxxxxxxxxxx
  2. FIxx715xxxxxxxxxxx
  3. FIxx200xxxxxxxxxxx
  4. FIxx340xxxxxxxxxxx

Vastaukset:

  1. OP
  2. Säästöpankki
  3. Nordea
  4. Danske Bank

Valitse mieleisesi pankkitunnus ja katso millaisia korkoja säästämisen tileiltä löytyy.

Julkaistu alun perin VertaaEnsin.fi blogissa.
Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös