Kasvuosakkeet

FIM: Revenio on aliarvostettu

iCare Revenio Group terveysteknologia silmänpainemittari

Kuva: Revenio Group

Terveysteknologiayhtiö Revenion osakkeen arvostus ei ole sen pohjoiseurooppalaisten vertailuyhtiöiden tasolla, arvioi sijoituspalvelutalo FIM.

FIM:n mukaan Revenion historiallinen kehitys terveysteknologia -segmentin osalta on ollut poikkeuksellisen tasaista ja kasvu on ollut samalla erittäin vahvaa.

”Tasaisen kasvun taustalla on vahvat kilpailuedut sekä lähtökohtaisesti matalariskinen toimiala (terveydenhuollon laitteet). Näiden tekijöiden myötä yhtiötä voidaan arvostaa defensiivisenä kasvuyhtiönä”, sijoituspalvelutalo toteaa aamukatsauksessaan.

FIM tarkasteli Revenion tyyppisiä defensiivisiä pohjoiseurooppalaisia kasvuyhtiöitä, jotka toimivat terveysteknologiasegmentillä. FIM vertasi verrokkiyhtiöiden konsensuskasvuodotuksia vuosilta 2017 – 2020 liikevaihdon ja EBIT:n osalta ja suhteutti kasvuodotuksia osakkeen arvostukseen käyttämällä vuoden 2018 tulosennusteilla laskettua EV/EBIT -kerrointa.

Kasvun ja arvostuksen välillä on korrelaatio, eli Revenion verrokkiyhtiöiden arvostuskertoimet ovat sitä korkeampia mitä kovempaan kasvuun yhtiö on yltänyt.

Revenio on kuitenkin tästä mielenkiintoinen poikkeus, kuten alla olevan twiitin kuvasta näkyy.

”Revenion arvostus poikkeaa merkittävästi verrokkiryhmän arvostuksesta, kun huomioidaan odotettu liikevaihdon ja tuloksen kasvu, joka on vertailuryhmän korkeinta molemmilla mittareilla. Verrokkiryhmässä Reveniota vastaava kasvuprofiili on Ambulla, jonka 2018 EV/EBIT -kerroin on 91,4x. Huomattavasti maltillisemmin kasvava Cellavision arvostetaan kertoimella 40,2x”, FIM toteaa.

Analysoimalla vertailuryhmän kasvua, Revenion liikevaihdon ja EBIT:n kasvuun perustuva 2018 EV/EBIT -arvostuskerroin tulisi olla noin 50,6x – 52,0x, FIM arvioi.

Revenion arvostuskertoimet ovat jo nousseet voimakkaasti, mutta samaan aikaan yhtiön ulkomaalaisomistus on jatkanut kasvamistaan. Viimeisen vuoden aikana ulkomaalaisomistus on kasvanut FIM:n mukaan 11 prosentista 19,4 prosenttiin.

Mikä merkitys ulkomaalaisomistuksen kasvulla sitten on? FIM uskoo että ulkomaalaissijoittajat ovat valmiita käyttämään aggressiivisempia arvostuskertoimia, jota FIM:n verrokkianalyysi tukee.

Revenion kilpailija-analyysin perusteella Revenion arvostuskertoimen tulisi olla vähintään verrokkiryhmän kahden nopeimman kasvajan välillä 40,2x – 91,4x, FIM laskee. Se tarkoittaisi Reveniolle 19,5 – 44,5 euron osakekohtaista arvoa. Konservatiivisella analyysillä Revenion kasvun huomioiva osakekohtainen hinta olisi noin 25 euroa per osake.

Osakkeessa olisi siis FIM:n analyysin perusteella huomattava nousuvara, sillä yhtiö osakekurssi noteerataan tällä hetkellä hieman yli 15 euron.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös