Arvo-osakkeet

Nordea: Sampo tarjoaa houkuttelevaa osinkotuottoa

Nordea antaa finanssikonsernin osakkeelle ostosuosituksen. Sampo on pankin mielestä painunut pörssissä liian alas.

Sampo finanssikonserni Björn Wahlroos Stadigh sijoittaminen

Sampo Groupin hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos ja konsernijohtaja Kari Stadigh Sammon yhtiökokouksessa 2018. Kuva: Juha Törmälä

Nordea antaa finanssikonsernin osakkeelle ostosuosituksen.

Henki- ja vahinkovakuutuksiin sekä sijoitustoimintaan keskittyvän Sammon osakekurssi on ollut selvässä laskussa tammikuun puolesta välistä lähtien. Tuolloin osakekurssi kävi yli 48 eurossa, nyt markkina-arvo on laskenut 41 euroon.

Yksi syy kurssilaskulle on matala korkotaso, joka on tuonut vastatuulta Sammon liiketoiminnalle, arvioi Nordea aamukatsauksessaan. Sammon itsensä mukaan markkina-arvoiset tulokset ovat varsinkin henkivakuutustoiminnassa vahvasti sidoksissa pääomamarkkinoiden kehitykseen. Matala korkotaso luo lisäksi haastavan ympäristön erääntyvien korkosijoitusten uudelleen sijoittamiseen.

Samalla kuitenkin osakkeen arvostustaso on painunut alas – Nordean mielestä jo liiankin alas.

”Sammon osakkeen nykyarvostus huomioi kuitenkin jo paljon heikkoutta, minkä näemme liioiteltuna. Liiketoimintaympäristön haasteista huolimatta Sampo on jatkanut vahvojen tulosten tehtailua”, pankki toteaa.

Sampo finanssikonserni osakekurssi osakkeet sijoittaminen

Finanssikonsernin koko viime vuoden markkina-arvojen muutokset huomioiva laaja tulos nousi 2,1 miljardiin euroon, kun se vuonna 2016 oli alle 1,8 miljardia. Sammon omistus Nordeasta toi yhtiölle 616 miljoonaa euroa.

Vahinkovakuutusyksikkö IF on ollut Sammon viime vuosien erinomaisen tuloskunnon takana ja sen liiketoimintanäkymät ovat edelleen myönteiset, Nordea toteaa. If-segmentin tulos ennen veroja oli viime vuonna 818 miljoonaa euroa. Oman pääoman tuotto oli peräti 21,3 prosenttia.

Ruotsi on IF:n suurin yksittäinen markkina-alue, joka kasvaa orgaanisesti noin viiden prosentin tahdilla. Vahinkovakuutusyksikön yhdistetty kulusuhde oli viime vuonna erinomaisella 86,5 prosentin tasolla, Nordea toteaa.

Suomeen keskittyvä henkivakuutusliiketoiminta on Nordean mukaan kärsinyt haastavista markkinaolosuhteista. Tästä huolimatta sijoitussidonnaisten tuotteiden kasvu on tukenut henkivakuutusliiketoimintaa.

Alkuvuoden heikon kehityksen jälkeen Nordea suhtautuu aikaisempaa positiivisemmin pankki‐ ja vakuutussektoriin. Sampo on osakekohtaisilla tunnusluvuilla mitattuna houkuttelevissa hinnoissa.

”Sammon arvostus tasearvolla mitattuna on lähellä viimeisen viiden vuoden alalaitaa. Yhtiön johto on myös kommentoinut luottavasti osinkonäkymää ja yli 6,5 %:n osinkotuotto näyttää jo houkuttelevalta.”

Osinkotuotto nousee Nordean ennusteella ensi vuonna jo peräti 7,0 prosenttiin. Yhtiön P/E-kerroin on Nordean kuluvan vuoden tulosennusteella 15x.

Nordean suositus Sammon osakkeelle on osta tavoitehinnalla 53 euroa. Thomson Reutersin tietokannan mukaan Sampoa seuraa 20 analyytikkoa, joista neljä antaa osakkeelle ostosuosituksen. Seitsemän analyytikon suositus on lisää, seitsemän suosittaa pitämään ja kaksi suosittaa vähentämään osaketta. Myyntisuosituksia ei ole lainkaan.

1 kommentti

1 kommentti

  1. M. Vuorinen

    24.6.2018 at 23:40

    Osaisiko joku selittää, miten itsensä varovaiseksi sijoittajaksi tituleerannut Björkka on tällä taktiikalla kerännyt miljoonaomaisuutensa. Kaupatieteellisessä opetettiin, että pienellä riskillä pienet tuotot ja tappiot, suurella riskillä suuret voitot ja tappiot. Puhuivatko opettaja omiaan vai onko Björkka vain valittu talouseliitin (ei kansan [sic]) taholta fasadiksi hallinnoimaan kansalta kerättyjä eläkemiljadejamme?

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös