Yritysuutiset

Pääomasijoitusyhtiö teki ostotarjouksen kaikista Technopoliksen osakkeista

Technopoliksen hallitus suosittelee yksimielisesti tarjouksen hyväksymistä. Kiinteistöyhtiön pääomistajat ovat jo hyväksyneet ostotarjouksen.

Eurooppalainen pääomasijoitusyhtiö Kildare Partners tarjoaa 4,65 euroa jokaisesta Technopolis Oyj:n osakkeesta. Se on noin 13,7 prosenttia enemmän kuin Technopoliksen osakkeen päätöskurssi maanantaina 27.8. Helsingin pörssissä.

Technopolis Oyj:n hallitus suosittelee yksimielisesti osakkeenomistajilleen tarjouksen hyväksymistä. Lisäksi suurimmat osakkeenomistajat, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Mercator Capital, ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Varma ja Mercator Capital omistavat yhdessä noin 34,5 prosenttia Technopolis Oyj:n osakkeista ja äänistä.

Ostotarjouksen toteutuminen edellyttää, että Kildare Partners onnistuu saamaan yli 90 prosenttia osuuden Technopolis Oyj:n osakekannasta. Ostotarjouksen tarjousajan odotetaan alkavan arviolta 7.9.2018 ja päättyvän arviolta 8.10.2018.

Suunnitellun yritysjärjestelyn uskotaan tarjoavan Technopolis Oyj:lle mahdollisuudet kehittää liiketoimintaansa uuteen vaiheeseen, kun se voi hyödyntää Kildare Partnersin laajaa asemaa Euroopassa. Kildare Partners näkee, että Technopolis Oyj:n yhteisen työympäristön ja palveluiden liiketoimintamallia voidaan tehostaa ja laajentaa kansainvälisesti.

”Olemme hyvin innoissamme mahdollisuudesta laajentaa sijoituksiamme Pohjoismaissa ja Itämeren alueella, ja olemme erityisen iloisia ostotarjouksen saamasta vahvasta tuesta Technopoliksen hallitukselta ja Yhtiön suurimmilta osakkeenomistajilta. ostotarjous merkitsee Kildare Partnersille suurta harppausta jalansijan saamisessa alueella sekä jatkuvaa laajentumista ensiluokkaisten ja dynaamisten toimistoratkaisujen alalla”, toteaa Jay McLennan, Kildare Partnersin puheenjohtaja.

Juha Laaksonen, Technopoliksen hallituksen puheenjohtaja pitää ostotarjousta ja osakkeista tarjottua hintaa kohtuullisena Technopoliksen osakkeenomistajille.

”Olemme tyytyväisiä siihen, että Tarjouksentekijä on ilmaissut arvostavansa Technopoliksen johtoa sekä henkilökuntaa, ja on vaikuttunut Technopoliksen toimintamallista. Uskomme, että tämä luo vahvan pohjan Technopoliksen kasvulle jatkossa.”

Ostotarjouksen toteuttamisella ei odoteta olevan välittömiä olennaisia vaikutuksia Technopolis Oyj:n liiketoimintaan tai varoihin, Technopolis Oyj:n johdon tai työntekijöiden asemaan tai toimistojen sijaintiin. Tarjouksentekijä aikoo kuitenkin muuttaa Technopolis Oyj:n hallituksen kokoonpanoa ostotarjouksen toteutumisen jälkeen.

Kildare Partners on vuonna 2013 perustettu kiinteistösijoitusyhtiö, joka on kerännyt yli 3,5 miljardin euron arvosta täyden valtakirjan perusteella hallinnoitavia, oman pääoman ehtoisia sitoumuksia joukolta institutionaalisia sijoittajia, joihin kuuluu eläkerahastoja, lahjoitusrahastoja ja valtiollisia sijoitusrahastoja.

Perustamisestaan lähtien Kildare Partners on hankkinut noin 4,4 miljardin euron arvosta kiinteistöomaisuutta Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Saksasta, Alankomaista, Irlannista, Italiasta, Ruotsista, Norjasta, Ranskasta, Portugalista ja Belgiasta.

Kiinteistöportfolioiden hankkimisen lisäksi Kildare Partnersilla on vankka kokemus olemassa olevien varainhoidon alustojen hankkimisesta ja kehittämisestä eri puolilla Eurooppaa yhteistyössä varainhoitajansa Curzon Advisers Limitedin kanssa.

Technopolisilla on 17 kampusta, joissa toimii 1 600 asiakasyritystä ja niiden 50 000 työntekijää kuudessa maassa Pohjoismaissa ja Itämeren alueella. Technopolis Oyj (TPS1V) on listattu Nasdaq Helsinkiin.

Kommentoi
Ylös
>