Yritysuutiset

Tesla vetäytyy pörssistä

Elon Muskin luotsaama autonvalmistaja suunnittelee vetävänsä Teslan pörssistä. Kyseessä olisi Wall Streetin historian suurin pörssistä poistuminen.

Tiistain jenkkimarkkinassa riitti mielenkiintoa, kun Teslan toimitusjohtaja vihjaisi twitterissä vetävänsä Teslan pois pörssistä 420 dollarin osakekohtaiseen kappalehintaan.

Twiitti sai aikaan kurssinousun, hurjan keskustelun ja kaupankäynnin keskeytyksen. Teslan osakekurssi nousi eilen 11 prosenttia.

Yahoo Finance alkoi jo spekuloimaan oikeudenkäynneillä. Teslan osake on ollut varsin suosittu kohde lyhyeksi myyvien parissa ja toisaalta lyhyeksi myyjät eivät ole olleet toimitusjohtaja Elon Muskin suosiossa.

Jo pelkkä vihjaus yrityksen vetämisestä pörssistä aiheuttaa voimakkaan pörssireaktion ja valtavat tappiot osaketta lyhyeksi myyneille. MIkäli kauppa ei pörssistä veätytyminen ei onnistuisi voisi Elon Muskia odottaa massiiviset oikeudenkäynnit.

Muskin mukaan pörssistä vetäytymisen esteenä on ainoastaan osakkeenomistajien äänestys. Historiallisen suuren operaation rahoitus ja muu ovat detaljit ovat siis ilmeisesti kunnossa.


Syitä pörssistä lähtöön perustellaan Teslan yritysblogissa.

Yhtenä syynä mainitaan julkiseen omistamiseen liittyvä kvartaalitalous, joka kannustaa tekemään päätöksiä lyhyellä aikavälillä. Toisena syynä Elon Muskin viestissä kerrotaan, että lyhyeksi myytyjen osakkeiden osuus on Teslan kohdalla poikkeuksellisen korkea. Muskin mukaan tämä rakentaa taloudellisen insentiivin hyökätä yritystä vastaan.

Yksityistämisellä pyritään minimoimaan häiriötekijät ja lyhyen aikavälin tuoma ajatustapa. Muskin mukaan Tesla on parhaimmillaan, kun se keskittyy suorittamiseen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös