Yritysuutiset

Tesla vetäytyy pörssistä

Elon Muskin luotsaama autonvalmistaja suunnittelee vetävänsä Teslan pörssistä. Kyseessä olisi Wall Streetin historian suurin pörssistä poistuminen.

Tiistain jenkkimarkkinassa riitti mielenkiintoa, kun Teslan toimitusjohtaja vihjaisi twitterissä vetävänsä Teslan pois pörssistä 420 dollarin osakekohtaiseen kappalehintaan.

Twiitti sai aikaan kurssinousun, hurjan keskustelun ja kaupankäynnin keskeytyksen. Teslan osakekurssi nousi eilen 11 prosenttia.

Yahoo Finance alkoi jo spekuloimaan oikeudenkäynneillä. Teslan osake on ollut varsin suosittu kohde lyhyeksi myyvien parissa ja toisaalta lyhyeksi myyjät eivät ole olleet toimitusjohtaja Elon Muskin suosiossa.

Jo pelkkä vihjaus yrityksen vetämisestä pörssistä aiheuttaa voimakkaan pörssireaktion ja valtavat tappiot osaketta lyhyeksi myyneille. MIkäli kauppa ei pörssistä veätytyminen ei onnistuisi voisi Elon Muskia odottaa massiiviset oikeudenkäynnit.

Muskin mukaan pörssistä vetäytymisen esteenä on ainoastaan osakkeenomistajien äänestys. Historiallisen suuren operaation rahoitus ja muu ovat detaljit ovat siis ilmeisesti kunnossa.


Syitä pörssistä lähtöön perustellaan Teslan yritysblogissa.

Yhtenä syynä mainitaan julkiseen omistamiseen liittyvä kvartaalitalous, joka kannustaa tekemään päätöksiä lyhyellä aikavälillä. Toisena syynä Elon Muskin viestissä kerrotaan, että lyhyeksi myytyjen osakkeiden osuus on Teslan kohdalla poikkeuksellisen korkea. Muskin mukaan tämä rakentaa taloudellisen insentiivin hyökätä yritystä vastaan.

Yksityistämisellä pyritään minimoimaan häiriötekijät ja lyhyen aikavälin tuoma ajatustapa. Muskin mukaan Tesla on parhaimmillaan, kun se keskittyy suorittamiseen.

Kommentoi
Ylös
>