Yritysuutiset

Innostuivatko sijoittajat liikaa Amer Sportsista?

Tieto mahdollisesta Amer Sportsin käteisostotarjouksesta villitsi osakemarkkinat. Inderes toistaa silti Amer Sportsin vähennä-suosituksen.

Amer Sports vahvisti eilen kiinalaisyhtiön ”kiinnostuksenosoituksen” koko urheiluvälineyhtiön osakekannan ostosta. Kiinnostuksenosoituksen mukaan Amer Sportsin osakkeenomistajat olisivat oikeutettuja saamaan 40,00 euron käteisvastikkeen osakkeelta kaikista Amer Sportsin osakkeistaan.

Kiinnostuksenosoituksen taustalla on konsortio, johon kuuluvat Kiinan suurin urheiluasusteiden valmistaja ANTA Sports Products Limited ja aasialainen yksityinen pääomasijoitusyhtiö FountainVest Partners.

Ilmoitus villitsi osakemarkkinat. Yrityskauppaspekulaatiot nostivat Amerin kurssin 34,20 euroon ennen kuin kaupankäynti osakkeella keskeytettiin. Osakekurssi ehti päivän aikana kivuta lähes 19 prosenttia.

Mahdollinen ostotarjous 40 euron hinnalla tarkoittaa lähes 40 prosentin preemiota maanantain päätöskurssiin ja noin 4,6 miljardin euron markkina-arvoa. Urheiluvälineyhtiö kuitenkin painotti, ettei neuvotteluja käydä tällä hetkellä, eikä yhtiö ole tehnyt mitään päätöksiä kiinnostuksenosoituksen suhteen.

Tarjouksen toteutuminen vaatii useiden ehtojen toteutumisen.

Analyysitalo Inderesin analyytikko Petri Kajaani toppuuttelee hypetystä Amer Sportsin ympärillä. Hänen mukaansa on olemassa mahdollisuus, ettei konsortion käteisostotarjous Amerista koskaan toteudu.

”Pidämme Amer Sportsin arvoa itsenäisenä pörssiyhtiönä selvästi alempana kuin tämä 40,0 euron indikatiivinen tarjoushinta, ja pidämme myös merkittävänä riskinä, ettei ostohuhu tule välttämättä koskaan johtamaan sitovaan ostotarjoukseen”, Kajaani toteaa Inderesin aamukatsauksessa.

Inderes antaa ostotarjouksen toteutumiselle tällä hetkellä 50 prosentin mahdollisuuden, minkä takia analyysitalo nostaa Amer Sportsin tavoitehinnan 33,0 euroon aikaisemmasta 27,0 eurosta. Tavoitehinta jää siis kuitenkin selvästi alle mahdollisen ostotarjouksen hinnan.

Lisäksi Inderes toistaa kiinnostuksenosoituksesta huolimatta Amer Sportsin vähennä-suosituksen. Kajaani uskoo kuitenkin, että Amer Sports suhtautuu aasialaiskonsortion mahdolliseen ostotarjoukseen vakavasti.

”Keskustelut tahojen välillä ovat varmasti jossain vaiheessa edenneet pitkälle, sillä muuten Amer olisi tuskin pyytänyt kaupankäynnin keskeyttämistä, tiedottanut erikseen kiinnostuksenosoituksesta ja antanut tarkan hintaindikaation käteisvastikkeesta.”

Inderesin analyytikko haluaa myös korostaa, ettei Amer Sportsin osakkeen arvo itsenäisenä yhtiönä ole lähimainkaan 40 euron tasolla. Osakkeessa on laskuvaraa, jos tarjous ei toteudu. Tätä mieltä näyttivät olevan myös muut yhtiötä seuraavat analyytikot, joiden tavoitehintojen konsensus ennen tiistaita oli 30 euroa, Kajaani toteaa.

Kuitenkin 40,0 euron hintaindikaatio on niin korkea, etteivät Amerin omistajat voisi kieltäytyä siitä, jos sitova ostotarjous jätettäisiin, analyytikko uskoo.

Kajaanin mukaan merkittävät synergiat voisivat olla vahva peruste ANTA:lle maksaa Amerin osakkeesta näin korkea hinta. Hän pitää hyvin epätodennäköisenä, että Amer pystyisi omilla operatiivisilla toimillaan nostamaan tuloskuntonsa niin korkealle, että 40,0 euron hintaa osakkeesta voisi vielä houkuttelevana.

”ANTA Sports voisi saada Amerin kautta vaivattoman pääsyn Euroopan ja Yhdysvaltojen markkinoille ja samalla tarjota Amerin brändeille nopeammat kasvumahdollisuudet Kiinan markkinoilla sekä mittavia skaalaetuja”, Kajaani tuumaa.

Kommentoi
Ylös
>