Kasvuosakkeet

Lehto Group on innovatiivinen kasvuyritys – ”kuin Nokia tai H&M aikanaan”

Sijoitusammattilaisten mukaan Lehto Groupilla on kilpailuetu alan muihin toimijoihin nähden. Lisäksi sen kasvu on vakuuttavaa.

Lehto Group

Kuva: Lehto Group Oyj.

Sijoitusammattilaisten mukaan Lehto Groupilla on kilpailuetu alan muihin toimijoihin nähden. Lisäksi sen kasvu on vakuuttavaa.

Rakennusliike Lehto Groupin kasvu on ollut vakuuttavaa. Liikevaihto on kasvanut jo neljä vuotta keskimäärin 50 prosentin vauhtia. Yhtiö arvioi konsernin liikevaihdon kasvavan vuonna 2018 noin 20 – 30 prosenttia vuoteen 2017 verrattuna.

Elokuun alussa tuli kuitenkin lunta tupaan, kun yhtiö julkisti tulosvaroituksen.

Lehto laski arviotaan kannattavuuskehityksestään. Nyt Lehto uskoo liikevoiton olevan noin 8 – 9 prosenttia liikevaihdosta. Kannattavuus tulisi siis laskemaan viimevuodesta, jolloin liikevoittoprosentti oli 10,8. Toukokuussa julkistetussa arvioissa Lehto oli ennustanut liikevoiton yltävän lähes viime vuoden tasolle noin 10 prosenttiin.

Liikevoittonäkymän heikentymisen syynä on yhtiön mukaan aiemmin arvioitua alhaisemmat projektikatteet erityisesti Hyvinvointitilat- ja Korjausrakentaminen palvelualueilla ja sekä joidenkin luovutuksen mukaan tuloutuvien hankkeiden arvioidun valmistumisajankohdan siirtyminen vuoden 2019 puolelle.

Lisäksi tehdaskapasiteetin laajentaminen, konsernitason kehityshankkeet sekä osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen ovat vaatineet arvioitua enemmän panostuksia.

Lehto Group on hinnaltaan houkutteleva

Tulosvaroituksen jälkeen osakekurssi valui alle kahdeksan euron, mutta on sen jälkeen korjaantunut nykyiselle noin 8,5 euron tasolle.

Yhtiön markkina-arvo on kuitenkin ollut laskussa jo pitempään, kuten alla olevasta kurssikäyrästä voidaan nähdä. Alkuvuodesta yhtiön kurssinoteeraus kävi lähes 14 eurossa, mutta on laskenut sieltä melko tasaisesti nykyiselle tasolleen.

Lehto Group osakekurssi osakkeet sijoittaminen pörssi

Sijoitusammattilaisilta löytyy tulosvaroituksesta huolimatta uskoa rakennusliikkeeseen sijoituskohteena. Esimerkiksi OP on valinnut Lehdon yhdeksi Helsingin pörssin viidestä suosikkiosakkeistaan. Lisäksi yhtiö saa OP:lta ostosuosituksen.

OP:n mukaan kova myynnin kasvu, vahva tilauskanta ja suuret aluehankkeet antavat näkyvyyttä vuosille 2018-2020.

”Asuntojen sijoittajakysynnässä ei ole toistaiseksi näkynyt merkkejä hidastumisesta, mutta kuluttajakauppa on rauhoittunut viime vuoden kiivaasta tahdista. Lehdon oma teollinen esivalmistus antaa yhtiölle kilpailuetua ja tekee nopean kasvun mahdolliseksi”, OP toteaa.

Lisäksi Lehdon arvostuskertoimet ovat pankin mukaan pudonneet matalalle tasolle, kun osakemarkkinat ovat hinnoitelleet rakennussuhdanteen heikkenemistä.

Lehto Group on kuin Nokia tai Ikea

Lehto Groupia hehkuttaa myös Kauppalehden pörssikolumnisti ja sijoituskirjailija Henri Elo.

Elon mukaan Lehto Groupin keskeinen vahvuus on sen innovatiivisuus.

”Lehto toimii alan pioneerina kuin Ikea, Kone tai Nokian Renkaat – kuin Nokia ja H&M aikanaan”, Elo toteaa Kauppalehden blogissaan.

Sijoituskirjailijan mukana rakennusyhtiö satsaa jatkuvasti lisää tehdasmaiseen rakennustuotantoon. Yhtiöllä on rakennuskomponentti- ja moduulitehtaita Oulaisissa, Humppilassa, Oulussa ja Iissä. innovoinnilla yhtiö ajaa Elon mielestä kilpailijoiden ohi.

”Yhtiö pyrkii parantamaan rakentamisen laatua ja nopeuttamaan rakentamisprosessia omavalmisteisilla kylpyhuone- ja keittiömoduuleilla, asuntojen tila- ja seinäelementeillä, suurkattoelementeillä, talotekniikkamoduuleilla, ikkunoilla ja pienemmillä korjausrakentamisen moduuleilla.”

Lehto myös panostaa kasvuun tosissaan.

Viime vuoden lopulla rakennusliike aloitti uuden tehtaan rakentamisen Oulaisiin, jonne se keskittää logistiikka- ja varastotoimintoja sekä kylpyhuonemoduulien, keittiökalusteiden ja muiden kiintokalusteiden valmistusta, Elo toteaa. Maaliskuussa 2018 yhtiö hankki tehtaan Hartolasta.

Eikä kansainvälistyminenkään Lehtoa pelota. Viime syksynä se aloitti laajentumisen Ruotsiin moduulipohjaisten koulujen ja päiväkotien sekä Tukholman seudun kohtuuhintaisten pienasuntojen rakentamisessa.

Elo muistuttaa myös Lehto Groupin osinkojakokyvystä. Hän ei usko, että 0,34 euron osinko tulee supistumaan. Koska rakennusliikkeen osingonjakopolitiikka on 30-50 prosenttia nettotuloksesta, viimeisin osinko tekee nykyisellä osakekurssin noteerauksella kohtuullisen 4,0 prosentin osinkotuoton.

Euromääräisen osingon voi odottaa kasvavan tulevina vuosina, sillä Elo uskoo Lehdon tuloskasvuun.

”Jo pelkästään osinkonäkökulmasta laatuyhtiö on edukas. Yhtiön pitkän aikavälin tavoiteltu kasvu on 10-20 prosenttia vuodessa, josta liikevoittoa syntyisi keskimäärin 10 prosenttia. Parin vuoden jänteellä tämä tarkoittaisi selvästi nykyistä suurempaa 75-90 miljoonan euron liikevoittoa.”

Sijoituskirjailijan mielestä Lehto pystyy lisäksi monipuolisella, kohtuuhintaisella tuotannollaan ja talousohjatulla rakentamisellaan luovimaan heikommankin suhdanteen aikana.

Kommentoi
Ylös
>