Sijoitusideat

Yllättävä tekijä saattaa tukea Nordean osakekurssia

Nordea osakekurssi osakkeet sijoittaminen pörssi

Nordean pääkonttorin siirtyminen Suomeen ensi kuun alussa tulee tarjoamaan sijoittajille “teknisen ostopaikan”, arvioi OP.

Nordea ilmoitti vuosi sitten päätöksestään siirtää pääkonttorista Ruotsista Suomeen. Päätös oli odotettu, sillä analyytikot pitivät pääkonttorin siirtoa Suomeen täysin mahdollisena.

Päätöksen tärkein syy oli luultavasti se, että Suomi kuuluu EU:n pankkiunioniin. Eurojärjestelmän jäsenyyden arvellaan tuovan ennustettavuutta pankin toimintaympäristöön ja vakautta noudatettuun pankkipolitiikkaan.

Kotipaikan muutto Suomeen tapahtuu näillä näkymin lokakuun alussa.

Pääkonttorin siirto Suomeen tulee vaikuttamaan pankin indeksipainotuksiin Suomen pörssissä, ja indeksipainomuutokset astuvat voimaan seuraavana päivänä. Helsingin pörssistä tulee osakkeen ensisijainen listauspaikka, jolla indeksipaino lasketaan koko yhtiön markkina-arvosta, OP toteaa.

Indeksimuutos on erittäin suuri. OP:n mukaan Nordean indeksipaino nousee OMX Helsinki Cap indeksissä 10 prosenttiin, kun se nyt on vielä vain 2,15 prosenttia.

Indeksipainon lasku Tukholmassa tulee vastaavasti olemaan huomattavasti maltillisempi, sillä valtaosa osakkeista on rekisteröity Ruotsiin.

Indeksimuutos tarjoaa mahdollisuuden osakesijoittajille.

“Indeksipainomuutokset luovat Nordean osakkeelle teknistä ostopainosta, joka on markkinoilla alkanut jo vähitellen näkymään. Kuluneen parin viikon aikana Nordean euromääräinen osakekurssi on ollut jatkuvasti lievässä nosteessa, huolimatta siitä, että Ruotsin kruunu on näkyvästi heikentynyt”, OP toteaa.

Nordean vahvistuminen kruunun heiketessä on normaalista poikkeava tilanne, sillä normaalisti kruunun heikentyminen painaa Nordean kurssia.

“Odotamme osakkeeseen kohdistuvan ostopaineen jatkuvan vielä hyvän aikaa ennen lokakuun alkua”, OP ennustaa.

OP:n suositus Nordean osakkeelle on osta ja osakkeen tavoitehinta on 10,6 euroa. OP:n kuluvan vuoden tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on 10,9x.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös