Oma talous

Lähes miljoona suomalaista saa yli 1 000 euron veronpalautuksen

veronpalautukset jäännösverot verotus talous

Henkilöasiakkaiden tuloverot olivat verovuodelta 2017 yhteensä 30,1 miljardia euroa, mikä on 1,4 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna, kertoo Verohallinto.

Ansiotulojen verotusta kevennettiin osana kilpailukykysopimusta. Ansiotuloveroperusteisiin tehtiin indeksitarkistus kaikilla tulotasoilla. Lisäksi verotusta kevensivät yrittäjävähennyksen käyttöönotto ja kotitalousvähennyksen korvausasteen korottaminen. Asuntolainan korkovähennysoikeuden rajaaminen 45 prosenttiin kiristi verotusta hieman.

Eniten laskivat verot ansiotuloista valtionverotuksessa (-5,3%) ja niitä määrättiin reilulle 1,4 miljoonalle asiakkaalle. Tulovero pääomatulosta kasvoi 16,9 prosenttia ja se oli reilun 2,9 miljardia euroa. Erityisesti pääomatulot luovutusvoitoista kasvoivat merkittävästi. Kunnallisveroa määrättiin maksettavaksi 18,5 miljardia euroa (-1,4%).

Verohallinnon mukaan veronalaisia pääomatuloja kertyi vuonna 2017 10,5 miljardia (+14,0). Veronalaisia pääomatuloja kasvatti luovutusvoittojen (+33,0%) ja listaamattomien yritysten osinkojen kasvu (+13,7%). Luovutusvoittoja kasvatti sekä bruttoluovutusvoittojen kasvu (+25,0%) että vähennysten lasku (-7,9%). Sen sijaan osingot listatuista yhtiöistä laski hieman (-0,6%). Vuonna 2016 veronalaiset pääomatulot laskivat 3,8 prosenttia.

Veronpalautuksia maksetaan 2,9 miljardia lähes 3,6 miljoonalle asiakkaalle. Veronpalautusten yhteissumma nousi viime vuodesta peräti 12,5 prosenttia. Yli 1 000 euron palautuksen saa 984 000 asiakasta.

Jäännösveroja määrättiin 1,1 miljardin euron edestä 608 000 asiakkaalle. Jäännösverojen määrä kasvoi 5,4 prosenttia mutta asiakkaiden lukumäärä laski 7,3 prosenttia. Yli 1 000 euron jäännösverot maksaa 173 000 asiakasta.

Vuoden 2017 verotuksessa otettiin käyttöön yrittäjätulosta tehtävä viiden prosentin suuruinen yrittäjävähennys. Vähennyksen saavat esimerkiksi liikkeen- ja ammatinharjoittajat ja maatalouden harjoittajat.

Vuoden 2017 verotuksessa yrittäjävähennys myönnettiin 344 000 asiakkaalle. Yhteensä vähennyksen määrä oli 290 miljoonaa euroa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös