Uutiset

Evli: Ostotarjous Pöyrystä on houkutteleva

Pöyryn ruotsalainen kilpailija ÅF on solminut Pöyryn kanssa sopimuksen yhtiöiden yhdistämiseksi muodostaakseen johtavan eurooppalaisen konsultointi- ja suunnitteluyrityksen.

Pöyryn ruotsalainen kilpailija ÅF on solminut Pöyryn kanssa sopimuksen yhtiöiden yhdistämiseksi muodostaakseen johtavan eurooppalaisen konsultointi- ja suunnitteluyrityksen.

ÅF julkistaa Pöyryn hallituksen suositteleman julkisen käteisostotarjouksen ostaakseen kaikki liikkeeseen lasketut ja ulkona olevat Pöyryn osakkeet. Neljä suurta Pöyryn osakkeenomistajaa on sitoutunut tulemaan yhdistyneen yhtiön osakkeenomistajiksi suunnatussa osakeannissa ostotarjouksen toteuttamisen jälkeen.

Pöyryn hallitus on yksimielisesti päättänyt suositella, että Pöyryn osakkeenomistajat hyväksyvät ostotarjouksen.

Tarjousvastike on 10,20 euroa osakkeelta, joka maksetaan täysimääräisesti käteisenä, arvostaen Pöyryn 611 miljoonaan euroon.

Tarjousvastike sisältää preemion, joka on 45,7 prosenttia verrattuna 7,00 euroon, eli Pöyryn osakkeen päätöskurssiin viime perjantaina.

Yhdistynyt yhtiö tulee toimimaan yhdistyneen ÅF-Pöyry-brändin alla, ja sen liiketoiminta tullaan jakamaan viiteen divisioonaan, joista kullakin on vahva edustus Pohjoismaissa ja kansainvälisesti.

Yhdistyneen yhtiön yhdistetty liikevaihto oli 30.9.2018 päättyneellä 12 kuukauden jaksolla noin 19 miljardia Ruotsin kruunua (ÅF: 13,5 miljardia Ruotsin kruunua; Pöyry: 553,2 miljoonaa euroa). Sillä oli 30.9.2018 päättyneellä yhdeksän kuukauden jaksolla yhdistettynä yhteensä keskimäärin noin 14 550 työntekijää kokoaikaisiksi muunnettuna maailmanlaajuisesti.

Yhdistymisestä odotetaan merkittäviä hyötyjä sidosryhmille, mukaan lukien merkittävän omistaja-arvon luominen arviolta noin 180 miljoonan Ruotsin kruunun vuotuisten synergioiden ansiosta, joiden odotetaan toteutuvan täysimääräisesti vuoteen 2020 mennessä.

Yhdistyneen yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Jonas Gustavsson, ja sen pääkonttori tulee sijaitsemaan Tukholmassa. Yhdistyneen yhtiön nimeksi ehdotetaan Ylimääräisessä yhtiökokouksessa muutettavan ÅF-Pöyry AB ehdollisena ostotarjouksen toteuttamiselle.

Ostotarjouksen toteuttamisen jälkeen ÅF:n osakkeet tulevat olemaan edelleen listattuna Nasdaq Stockholm AB:ssä.

Jonas Gustavsson, ÅF:n toimitusjohtaja kertoo, että Pöyry ja ÅF ovat Euroopan kaksi johtavaa konsultointi- ja suunnitteluyritystä. Yhdistämällä voimansa yhtiöt luovat vahvan alustan kansainväliselle kasvulle.

”Mahdollistamme asiakkaidemme kasvun tarjoamalla yhteistä johtavaa asiantuntemustamme esimerkiksi teollisuuden digitalisaatiossa, älykaupungeissa ja tulevaisuuden energiaratkaisuissa. Suurempi mittakaavamme, laajemmat resurssimme sekä sitoutunut ja osaava henkilöstömme parantaa kykyämme ottaa vastaan yhä suurempia ja monimutkaisempia toimeksiantoja sekä täyttää asiakkaidemme tarpeet saada kehittyneitä ja kestäviä ratkaisuja tulevia sukupolvia varten”, Gustavsson toteaa.

Evlin näkemyksen mukaan ÅF:n tekemä ostotarjous on houkutteleva.

”Pöyryn osakkeen arvostustaso on ollut aiemmin matalahko suhteessa yhtiön keskeisiin kilpailijoihin”, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

Pöyryn osakekurssi pomppasi välittömästi yli 40 prosentin nousuun.

Täydennys: Artikkeliin lisätty Pöyryn osakekurssin kehitys ja lyhyt kommentti siihen liittyen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös