Kasvuosakkeet

Jättipankki: Netflix nousee kolmanneksen vuonna 2019

Netflix Reed Hastings suoratoistopalvelu tilausvideopalvelu
Netflixin toinen perustaja ja toimitusjohtaja Reed Hastings.

Goldman Sachs toistaa ostosuosituksensa suoratoistopalvelu Netflixin osakkeelle.

Tilausvideopalvelua tarjoavan Netflixin osake on kokenut kovia viime kuukausien kurssirytinässä. Viimeisen puolen vuoden aikana yhtiö on menettänyt yli 27 prosenttia markkina-arvostaan, kun samalla ajanjaksolla S&P 500 on tippunut hieman yli 11 prosenttia.

Yhtiön osakekurssi kävi viime heinäkuussa yli 400 dollarissa, mutta osakekurssi on romahtanut sen jälkeen alle 300 dollarin.

Netflix osakekurssi pörssi Nasdaq suoratoistopalvelu

Halpa osakelappu Netflix ei mojovan kurssilaskunkaan jälkeen ole. Toteutuneella tuloksella laskettu P/E-kerroin on huikea 208x. Osakkeen tuloskasvuun on tulevaisuudessa ladattu siis aimo annos odotuksia.

Osakkeen kovasta hintalapusta huolimatta jättiyhtiö Goldman Sachs uskoo Netflixiin. Sen mielestä yhtiö on yksi vakuuttavimpia sijoituskohteita internet-liiketoimintaan keskittyvistä yhtiöistä.

Jättipankki uusi ostosuosituksensa Netflixille ja antaa osakkeelle edelleen tavoitehinnaksi 400 euroa. Tällä tavoitehinnalla osakkeessa olisi perjantain päätöskurssiin verrattuna yli 34 prosentin tuottopotentiaali.

Lisäksi Goldman Sachs lisäsi internet-yhtiön analyytikkojensa laatimalle listalle, johon se kelpuuttaa vain muita yhtiöitä merkittävämpää kasvupotentiaalia tarjoavia yhtiöitä.

“Netflixin osakkeen laskettua 36 prosenttia ennätyksestään heinäkuussa, ja S&P 500 -indeksin laskettua 10 prosenttia samalla ajanjaksolla, uskomme Netflixin tarjoavan yhden parhaista riski/tuotto -suhteista Internet-sektorilla”, pankin analyytikko Heath Terry totesi perjantaina.

Terryn mukaan Golsman Sachs uskoo edelleen, että Netflixin panostukset sisältöön, teknologiaan ja jakeluun tulevat nostamaan käyttäjämääriä Yhdysvalloissa ja kansainvälisesti selvästi yli konsensusodotusten.

Vaikka Netflixillä on paljon käyttäjiä Yhdysvalloissa ja Euroopassa, näkee analyytikko silti käyttäjämäärissä kasvuvaraa. Netflix-sovelluksen latausmäärät nousivat Yhdysvalloissa joulukuussa uuteen ennätykseen siitä huolimatta, että jo 50 prosenttia Yhdysvaltojen kotitalouksista käyttää Netflixiä.

Jättipankin uudistettua ostosuosituksensa, nousi Netflixin osake huikeaan 9,7 prosentin nousukiitoon perjantaina Nasdaq-pörssissä. Tosin kurssinousua selittää myös markkinoiden yleinen elpyminen Yhdysvaltojen odotettua paremman työllisyysdatan ja keskuspankin pääjohtajan markkinoita rauhoittelevan puheen ansiosta.

Lue myös tämä: Verkoston tuoma vallihauta, case Netflix

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös