Yritysuutiset

Suomalaisyhtiö sai startup-rahoituksen ällistyttävälle keksinnölle – tuottaa ruokaa ilmasta

Juha-Pekka Pitkänen teknologiajohtaja tekniikan tohtori Solar Foods
Juha-Pekka Pitkänen, Solar Foods Oy:n teknologiajohtaja, tekniikan tohtori

Solar Foodsin tavoitteena aloittaa ympäristövaikutuksiltaan mullistavan proteiinin kaupallinen tuotanto vuoden 2020 aikana.

Suomalainen Solar Foods Oy tuottaa täysin uudenlaista ravinnerikasta proteiinia vain ilmaa ja sähköä hyödyntämällä. Yhtiön konsepti määrittää ruoantuotannon perusteet uudelleen, sillä se ei ole riippuvainen maataloudesta, säästä ja ilmastosta. Lisäksi proteiinivalmisteen hinta on kilpailukykyinen esimerkiksi soijaproteiinin kanssa.

”Aloitamme koetuotannon Suomessa tänä vuonna ja haemme Euroopan Unionilta uuselintarvikkeeksi hyväksymistä, jonka testaukset kestävät muutaman vuoden. Samalla aloitamme kuluttajatuotteiden valmistuksen testauksen yhteistyökumppaniemme kanssa”, kertoo yhtiön perustaja, teknologiajohtaja tekniikan tohtori Juha-Pekka Pitkänen.

Solar Foodsin tavoite on kehittää proteiinista laadultaan korkeatasoinen tuote, jonka ympäristövaikutukset ovat 10–100 kertaa pienemmät kuin nykyisin markkinoilla oleva liha- tai sitä korvaavat tuotteet, kertoo yhtiön toimitusjohtajana aloittava tekniikan tohtori Pasi Vainikka.

Solar Foods Oy tuottaa täysin uudenlaista ravinnerikasta proteiinia vain ilmaa ja sähköä hyödyntämällä.

Yhtiön tuotantomenetelmä perustuu Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) tutkimushankkeisiin, joissa todennettiin erittäin proteiinipitoisen ruoan tuotantokonseptin toimivuus. Tutkimushankkeiden tulokset saivat huomattavan paljon kansainvälistä huomiota.

Solar Foods Oy:n sijoituskierrosta johti Lifeline Ventures. Muut sijoittajat ovat VTT Ventures Oy ja Green Campus Innovations Oy. Pääomasijoituksen lisäksi yhtiö sai Business Finlandin myöntämän kehitys- ja pilotointilainan.

”Solar Foods vie ruoan tuotantoon liittyvät ympäristövaatimukset aivan uudelle tasolle, ja se pystyy tekemään sen kustannuksiltaan kilpailukyisesti ja suureen mittakaavaan skaalattavasti,” toteaa Lifeline Venturesin partneri Juha Lindfors.

Räätälöity rahastosalkku

Nordnetin digitaalinen Rahastoneuvoja etsii vain muutamassa minuutissa parhaat rahastot juuri sinun tarpeisiisi.

1 kommentti

1 kommentti

 1. Avatar

  Bernstein

  13.3.2019 at 20:42

  Kannattaisi vähän avata näitä teknojuttuja tai linkata. Harva ekonomi kun tietää, miten ilmasta tehdään pihvi. Pelkkä hiilen nappaaminen nimittäin ei riitä, siitä kun tulee korkeintaan aneeminen vegepihvi.

  Itse asiassa tarvitaan vähän muutakin. Kohdassa “The Recipe” paljastetaan ko bioreaktorin mekanismi:

  https://science.howstuffworks.com/innovation/edible-innovations/protein-powder-made-from-microbes-electricity-co2-water.htm

  Tuote pitää kuitenkin vielä brändätä ja mielikuvallistaa paremmin, koska tuo mössö muistuttaa lähinnä hiirilauman pilalle pissimää maitojauhetta. “Ilmasto” ei myöskään ole sellainen argumentti, joka menestyisi ravintoloiden ruokalistoilla, koska se mielikuvallistaa “ilmastopihvin” kylmäksi, hajuttomaksi ja mauttomaksi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös