Asunnot ja kiinteistöt

Sijoitusasunnon remontointi

Kolmen kuukauden takaisessa tekstissä Jyväskylän hyytävä vuokramarkkina kerroimme kokemuksen pienen 22 neliöisen yksiön vuokrauksesta. Tekstissä mainittiin myös, että remontoimme asuntoa. Remontti on nyt valmis ja uusi asukas asunut asunnossa jo useamman viikon. On hyvä aika katsoa totuutta silmiin; mitä remontti maksoi ja miten se meni.

Aikataulu

Sijoitusasunnon remontti oli tarkoitus saada valmiiksi maaliskuun aikana. Heti oli tiedossa, että aikataulu on tiukka lähinnä keittiön toimitusajasta johtuen, sillä se osui kuun viimeisen viikon viimeisille arkipäiville. Onneksi tuleva vuokralainen ilmoitti, että hän on huhtikuun ensimmäisen viikon reissussa, joten saimme arvokkaita lisäpäiviä sijoitusasunnon remontoinnille.

Remontti valmistui käytännössä huhtikuun ensimmäisen viikon lopussa. Sähkömies kävi tekemässä vielä viimeistelyt asunnolla maanantaina 8.4. Remontti meni siis reilun viikon pitkäksi alkuperäisesti aikataulusta. Tähän osaltaan vaikutti varmasti se, että saimme tuon viikon ylimääräistä aikaa, jolloin tästä venymisestä ei aiheutunut vuokralaiselle haittaa. Jos asunto olisi pitänyt saada valmiiksi maaliskuun loppuun, todennäköisesti viimeiset työt asunnolla olisi tehty huhtikuun ensimmäisen päivien aikana.

Kustannukset

Remonttibudjetti oli 6 100 euroa ja toteutuneet kustannukset olivat 6361,44 euroa. Remonttibudjetti ylittyi niukat neljä prosenttia. Tuolla rahalla saimme asuntoon:

  • kaikille kuiville pinnoille kattojen ja seinien maalauksen
  • kylpyhuoneessa katon ja seinien maalauksen seinän puoliväliin saakka (siitä alkoi laatta)
  • uuden laminaattilattian
  • täysin uuden keittiön sisältäen uuden astianpesukoneen ja jääkaappipakastimen
  • eteisen kaapistojen ja väliovien maalauksen

Kustannukset toteutuivat todella lähelle ennakoitua. Ylitystä tuli jonkin verran sähkötöihin, sillä asunnon sähköt uusittiin täysin vastaamaan tämän päivän määräyksiä ja rakennusmiehen urakkaan tuli pieniä lisätöitä. Putkityöt ja -tarvikkeet sen sijaan jäivät hieman alle budjetoidun, joten kokonaisuutena ylitys oli pieni.

Taloyhtiö ei myöskään vaatinut erillistä tarkastajaa vaan heille riitti valokuvat muutamista työvaiheista sekä sähkömiehen tekemä tarkastuspöytäkirja.

Asunnon kylpyhuoneelle emme tehneet kuin katon ja seinien maalatun osan uudelleen maalauksen. Talo on 70-luvulla rakennettu, joten sinne tullaan tekemään lähiaikoina jonkinlainen putkiremontti. Putkiremontin sisällöstä ei ole vielä mitään tietoa, joten voi hyvin olla että kaikki kylpyhuoneet tehdään silloin. Tästä syystä emme remontoineet kylpyhuonetta nyt. Mikäli sekin olisi tehty, remontin kustannus olisi karkeasti arvioiden tuplaantunut.

Tässä vielä kuva asunnosta ennen ja jälkeen remontin.

Ennen remonttia.
Remontin jälkeen.

Joonas Orava ja Olli Turunen ovat aktiivisia asuntosijoittajia. He ovat kirjoittaneet vuonna 2013 ilmestyneen asuntosijoittamista käsittelevän kirjan nimeltä Osta, vuokraa, vaurastu (Talentum) ja kirjoittavat kaksi kertaa kuussa julkaistavaa blogia www.ostavuokraavaurastu.com -sivustolla.

2 kommenttia
Avatar
Hannu 27.5.2019
| |
Minkälaisia ajtuksia teillä on, kannattiko remontti ja onko jotain yleispäteviä neuvoja koska remontoida vuokra-asuntoa?
Joonas Orava
Joonas Orava 27.5.2019
| |
Hei Tämän remontin tarkoitus oli saada asunto vuokrattavaan kuntoon. Olimme ostaneet asunnon peruskuntoisena tämän vuosikymmenen alkupuoliskolla, enkä tiedä, milloin sitä on aikaisemmin remontoitu. Eli jotta saimme asunnon järkevästi vuokrattua oli remontti tehtävä. Kannattavuusnäkökulma oli siis se, että saamme kassavirrat rullaamaan. Takaisinmaksuaika tällaiselle remontille on tietysti pitkähkö. Yleisesti ottaen teetämme remontteja silloin, kun asunto on uudelleenvuokrauksen takia "pakko" remontoida. Nyt markkinoille on tullut paljon uusia asuntoja, joka on nostanut yleisesti ottaen vuokralaisten vaatimustasoa, jonka takia olemme remontoineet näitä vanhempia ja huonokuntoisempia asuntojamme. Remontit on kuitenkin aina pois tuotosta ja kassavirrasta, joten niitä on järkevä tehdä harkiten ja tilanteen niin vaatiessa.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös