Indikaattorit

Kuluttajat entistä synkempiä Suomen talouskehitystä kohtaan

Kuluttajat ovat edelleen luottavaisia oman taloutensa näkymistä, mutta koko Suomen talouskehityksestä tunnelmat ovat synkentyneet entisestään.

Kuluttajien luottamusindikaattori oli kokonaisuudessaan elokuussa -4,5, kun se heinäkuussa oli -3,9 ja kesäkuussa -4,6. Viime vuoden elokuussa luottamusindikaattori sai arvon 2,3. Indikaattorin keskiarvo tammikuusta 2018 lähtien on 0,0.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajien luottamustutkimukseen, johon vastasi 1.–19. elokuuta 1 081 Suomessa asuvaa henkilöä. Tutkimuksen menetelmät uudistuivat toukokuussa.

Tilastokeskuksen mukaan kuluttajien luottamusindikaattorin neljästä osatekijästä vain arvio kuluttajan oman talouden nykytilasta parani hieman elokuussa heinäkuuhun verrattuna. Muut osatekijät heikkenivät vähän.

Odotus Suomen taloudesta oli hyvin pessimistinen. Samalla näkemys kuluttajan oman talouden sekä nykyisestä että tulevasta tilanteesta oli vaisu. Rahankäyttöaikeita kestotavaroihin oli kuluttajilla keskimääräistä hieman enemmän elokuussa.

Viime vuoden vastaavaan aikaan nähden heikkenivät luottamusindikaattorin osatekijät rahankäyttöä lukuun ottamatta elokuussa. Varsinkin odotus Suomen taloudesta romahti vuodessa. Elokuussa luottamus talouteen oli heikkoa varsinkin Itä-Suomessa (luottamusindikaattori -9,6). Väestöryhmistä ylemmät toimihenkilöt olivat optimistisimpia (2,7). Kielteisimmin talouskehitystä arvioivat eläkeläiset (-14,7). Luottamus talouteen yleensä vähenee henkilön iän mukana. Koulutuksen ja tulojen mukana luottamus vastaavasti lisääntyy

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös