Makrotalous

Laskevatko korot vielä lisää?

Jeremy Powell Fed pääjohtaja keskuspankk

Paineet keskuspankkeja kohtaan kasvavat. USA:n keskuspankin johtajan puheet ovat muuttuneet aiempaa kyyhkysmäisemmiksi.

USA:n keskuspankki teki heinäkuun lopussa takinkäännöksen rahapolitiikan suunnassa, kun se alensi ohjauskorkoa 0,25 prosenttiyksikköä.

Markkinoilla on nyt yhä enemmän odotuksia ohjauskorkojen laskusta vielä lisää tänä vuonna, mikä on osaltaan painanut esimerkiksi USA:n valtiolainojen pitkiä korkoja voimakkaasti alaspäin. Toinen keskeinen valtiolainojen korkoja alaspäin painava syy on makrotalouden kasvava epävarmuus kauppasodan ja suurten talouksien talouskasvun hiipuminen.

Maailman keskuspankkiirit kokoontuivat jokavuotiseen tapaan viikonlopuksi Jackson Holen ja Fedin pääjohtajalta Jerome Powellilta odotettiin vihjettä uusista koronlaskuista tälle vuodelle.

Powell toisti Fedin seuraavan talouden kehitystä, ja tekevän korkopäätökset sen pohjalta. Rahapolitiikalla ei hänen mukaansa voida ratkaista kauppapolitiikan ongelmia.

Paineet keskuspankkia kohtaan ovat kovat. Ohjauskoron laskua odottavat niin markkinat kuin kauppasotaa käyvä presidentti Donald Trumpkin.

”Markkinoilla ennakoidaan Fedin laskevan korkoa kaikissa loppuvuoden kokouksissaan ja jatkavan koronlaskuja ensi vuonna”, arvioi Nordean sijoitusstrategi Hertta Alava pankin viikkokatsauksessa.

Alavan mukaan odotukset ovat siis selvästi suuremmat kuin mitä Powellin aiemmat kommentit rahapolitiikan hienosäädöstä antavat ymmärtää.

”Viime viikolla julkistetusta Fedin kokouspöytäkirjasta kävi ilmi, että myös keskuspankin sisällä erimielisyys koronlaskujen tarpeellisuudesta ja määrästä on suuri. Tämä on käynyt selväksi myös eri alueiden keskuspankkiirien julkisuudessa esittämistä lausunnoista.”

Alava muistuttaa, että talous kasvaa USA:ssa kokonaisuutena edelleen hyvin, mutta teollisuuden työpaikat ovat kääntyneet laskuun muutamassa osavaltiossa, jotka olivat ratkaisevassa asemassa viime presidentinvaaleissa.

Alla olevalla videolla Nordean päästrategi Antti Saari pohtii euroalueen talouskehitystä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös