Oma talous

Sijoittaja Ray Dalio paljastaa yksinkertaisen keinon, joka teki rutiköyhästä monimiljonäärin

Hulppean omaisuuden luoneen Ray Dalion menestyksen resepti on hyvin yksinkertainen.

Miljardööri Ray Dalio johtaa yhtä maailman suurimmista hedge-rahastoista – Bridgewater Associates -yhtiötä, joka hallinnoi noin 150 miljardin dollarin globaaleja sijoituksia.

Dalion omaisuuden arvo on Forbesin mukaan peräti 18,7 miljardia dollaria.

Dalio kasvoi Queensissa, New Yorkissa, jazzmuusikon poikana. Hän aloitti työelämänsä golfkentällä apulaisena tekemällä töitä noin ”6 dollaria per bagi”. Ensimmäisen osakkeensa hän osti 12-vuotiaana. 26-vuotiaana Dalio perusti Bridgewater Associates -yhtiön omassa asunnostaan vuonna 1975. Hänen piti jossain vaiheessa lainata 4000 dollaria isältään vain pysyäkseen pinnalla. 

Dalio kertoi Kalifornian Beverly Hillsissä pidetyssä konferenssissa, että yksi tärkeimmistä strategioistaan, jota hän käytti päästäkseen lähes varattomasta rikkaaksi ja menestyväksi, oli hyvin yksinkertainen. Hän tajusi ottaa huomioon hänen kanssaan eri mieltä olevien älykkäiden ihmisten mielipiteet.

Dalio kertoi myös Twitterissä 14. marraskuuta liiketoimintansa periaatteistaan. Hän kertoi, että hänen periaatteenaan ​​on kuunnella ja kysyä asiantuntijoilta kysymyksiä, koska se nostaa hänen ”todennäköisyyttään olla oikeassa”.

Kun yksi Dalion Twitter-seuraajista totesi, että “se auttaa, kun sinulla on paljon rahaa, ja voit hyödyntää sitä useiden asiantuntijoiden palkkaamisessa”, Dalio oli eri mieltä. Toisessa tviitissään hän paljasti, ettei hänellä ole aina ollut miljardeja dollareita käytössään asiantuntijalausuntojen pyytämiseen.

Suurimman osan elämästään Daliolla on omien sanojensa mukaan ollut rahaa tuskin lainkaan, mutta silti hän löysi valtavaa hyötyä viisaimpien ihmisten kanssa keskustelemisesta, Dalio kirjoitti vastauksena. Juuri tämä fiksumpien ihmisten kanssa työskenteleminen toi hänelle rahaa.

Dalio on kertonut nuorena miehenä arvioineensa väärin markkinoita ja menettäneensä niin paljon rahaa, ettei hänellä ollut varaa maksaa hänen kanssaan työskennelleille ihmisille. “Yksitellen minun piti päästää heidät menemään”, hän kirjoitti vuoden 2017 kirjassaan Principles: Life and Work.

Sen kokemuksen kautta hän oppi rohkaisemaan muita ihmisiä kertomaan ”harkittuja erimielisyyksiä” ja kierrättämään erilaisia ​​mielipiteitä oikean vastauksen löytämiseen. 

Dalio oppi kysymään itseltään ”Mistä tiedän, että olen oikeassa? ”. Tuon kysymyksen kautta hän oivalsi, että paras tapa vastata tähän kysymykseen on löytää muita riippumattomia ajattelijoita, jotka ovat samassa tehtävässä kuin hän ja jotka näkevät asiat eri tavalla kuin hän, Dalio kirjoitti kirjassaan.

Miljardieri neuvoo ihmisiä testaamaan mielipiteitään etsimällä viisaimpia ihmisiä, jotka ovat eri mieltä asioista.

“Jos he ovat eri mieltä, keskustelu siinä erimielisyydessä on valaisevaa”, Dalio kertoi aiemmin CNBC Make It:lle. 

”Se on nopein tapa saada koulutus.”

Lue myös tämä: Hedge-rahastopomo Ray Dalio: Maailma on poissa raiteiltaan

Kommentoi
Ylös
>