Makrotalous

Saksan talouslukuja seurataan nyt tarkkaan

Mihin menee Euroopan suurin talousmahti?

Euroopan maista erityisen tarkkaan seurataan nyt Saksan talouslukuja, koska maa on suuri ja kärsinyt kauppakiistasta eniten, kertoo finanssiryhmä eQ viikkokatsauksessaan.

“Marraskuun IFO-luottamuskysely kertoo yritysten näkymien marginaalisesti parantuneen ja IFO-instituutin ennuste Saksan BKT:n neljännen neljänneksen kasvusta on positiivinen (0,2 %). Teollisuus näyttää siis pohjaavan, mutta Saksan vähittäiskauppaa seurataan tarkkaan, kun kasvu jäi alle odotusten lokakuussa”, eQ toteaa katsauksessaan.

Saksan kuluttajien luottamus on eQ:n mukaan marraskuussa hieman vahvistunut ja kuluttajat olivat etenkin tulevaisuuden näkymien ja tulokehityksen osalta aiempaa optimistisempia.

“Saksa osoittaakin jälleen kerran sitkeytensä vaikeuksien keskellä ja tärkeää on, että euroalueen toinen suuri maa Ranska on kestänyt kauppakiistaa kotimarkkinavetoisena taloutena hyvin.”

Saksan talouden negatiiviset riskit ovat kuitenkin edelleen olemassa ja keskuspankkitukea tarvitaan, eQ toteaa. Korkotaso pysyy Saksassa edelleen matalalla pitkään, kun inflaatio jää selvästi alle keskuspankkitavoitteen.

IHS Markit -yhtiö julkisti tänään marraskuun ostopäällikköindeksien lukemat. Saksan ostopäällikköindeksi nousi 44,1 pisteeseen lokakuun 42,1 pisteestä. Lukema on korkein viiteen kuukauteen.

Myös koko euroalueen ostopäällikköindeksi elpyi hieman lokakuun 45,9 pisteestä marraskuun 46,9 pisteeseen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös