Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiön strategi: Nyt ylipaino kehittyvien markkinoiden osakkeisiin

Vaikka optimismille on perusteita, maailmantalous ei ole vielä selvillä vesillä, sanoo Pictet Asset Managementin päästrategi.

”Poliittiset päättäjät ovat onnistuneet toistaiseksi estämään maailman talouden jyrkän hidastumisen, mutta Kiina on maailmantalouden elvytyspalapelin puuttuva pala”, päästrategi Luca Paolini toteaa Pictetin tuoreessa Barometer-katsauksessa.

Paolinin mukaan kasvava inflaatio ja yritysten lisääntyvä velkaantuneisuus aiheuttavat Pekingille ongelman, sillä maan johdolla on paineita tukea kauppasodan vuoksi käteispulasta kärsiviä talouden osia.”

“Sijoittajien on siksi järkevää karttaa finanssimarkkinoiden kaikkein kalleimpia alueita.”

Pictet pitää edelleen yleisesti neutraalin painon osakkeissa, mutta hienosäätää toimiala- ja aluekohtaisia allokaatioita valmistautuaksemme taloustilanteen vakaantumiseen.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että varainhoitoyhtiö siirtää kertakulutushyödykkeet ylipainosta neutraaliin painoon. Tämä defensiivinen toimiala on Paolinin mukaan suhteellisen kallis, ja normaalisti sen odotettaisiin jäävän syklisten toimialojen jälkeen, mikäli talouskasvu piristyy hieman.

Lisäksi velkaantumisasteet ovat kasvaneet voimakkaasti viimeisen kahden vuoden aikana, minkä takia on syytä olla varovainen, päästrategi muistuttaa.

Pictet suosii edelleen finanssisektoria, sillä yhtiön analyysin mukaan toimiala on toiseksi halvin. Myös terveydenhuolto defensiivisenä toimialana hyötyy koko ajan enemmän lifestyle-tuotteiden kasvavasta kuluttajakysynnästä.

Parhaat talouskasvunäkymät ovat Pictetin mukaan nyt kehittyvillä markkinoilla. Siksi varainhoitoyhtiö pitää kehittyvien markkinoiden osakkeet ylipainossa.

 “Arvostukset ovat järkevällä tasolla, vaikka kehittyvien markkinoiden sisällä on merkittäviä eroja. Brasilian, Taiwanin ja Intian osakkeet ovat kaikkein kalleimpia, kun taas Puolan, Turkin ja Chilen osakkeet ovat arvostuksilla mitattuna kaikkein houkuttelevimpien joukossa”, Paolini toteaa.

Päästrategin mukaan sijoittajat näyttävät huomaavan hiljalleen mahdollisuudet kehittyvien markkinoiden osakkeissa, jotka ovat yksi eniten varoja keränneistä omaisuusluokista viime viikkoina.

“Sama pätee eurooppalaisiin osakkeisiin – Eurooppa on myös alue, jossa meillä on ylipaino. Olemme myös nostaneet Yhdysvaltojen osakkeiden painon alipainosta neutraaliin.”

Kehittyvien markkinoiden paikallisen valuutan joukkolainojen näkymät ovat kirkastuneet, kun globaali teollisuustuotanto on vakiintunut ja Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset kauppasuhteet ovat paranemassa, Paolini toteaa. Sen puolestaan pitäisi auttaa kehittyvien markkinoiden valuuttoja vahvistumaan dollaria vasten, mikä nostaa paikallisen valuutan joukkolainojen tuottoja.

Pictet pitää neutraalin näkemyksen globaaleissa osakkeissa, mutta ylipainon kehittyvien markkinoiden omaisuusluokissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös