Osakeanalyysit

Analyytikot: Helsingin pörssin finanssiyhtiöt tarjoavat kovaa osinkotuottoa vuonna 2020

Inderesin analyytikot odottavat erityisen kovaa osinkotuottoa Titaniumilta.

Pankit ja muut rahoitusalan yritykset ovat perinteisesti olleet niin Suomessa kuin muuallakin hyviä osingonmaksajia. Se johtuu siitä, että näiden yhtiöiden kasvuinvestoinnit ovat tyypillisesti vähäiset.

Suomessa kuitenkin viime vuosina merkittävät IT-hankkeet ja kiristyneet regulaatiovaatimukset ovat rasittaneet toimialan yhtiöiden tulostasoa ja vaatineet investointeja, kertovat Inderesin analyytikot Matias Arola ja Jesse Kinnunen artikkelissaan. It-hankkeet ovat siten rajoittaneet yhtiöiden osingonmaksukykyä.

Tilanne on kuitenkin muuttumassa. It-hankkeet ovat nyt Inderesin näkemyksen mukaan suurilta osin takanapäin. Siksi myös osingoilla on varaa kasvaa.

”Ennustamme sektorin yhtiöiden palkitsevan keväällä osakkeenomistajiaan varsin avokätisesti osingoilla. Odotamme valtaosan finanssiyhtiöistä korottavan osinkoaan ensi keväänä, ja sektorin osinkotuotto kohoaa ennusteillamme selvästi Helsingin pörssin mediaanitason yläpuolelle (2019e: sektorin mediaani 5,2 % vs. Helsingin pörssin mediaani 3,9 %)”, Arola ja Kinnunen toteavat.

Päätöskurssilla 2.1.2020 lasketut efektiiviset tuotot Inderesin seuraamien finanssialan yhtiöillä ovat varsin korkeat. Alla on Inderesin ennusteet vuoden 2019 efektiivisille osinkotuotoille.

Titanium7,70 %
Aktia6,60 %
Evli5,90 %
CapMan5,50 %
United Bankers4,90 %
eQ4,70 %
Taaleri3,80 %
EAB1,70 %

Korkeimpaan osinkotuottoon yltää siis Inderesin ennusteilla Titanium, jonka Inderes-analyytikot ennustavat jakavan ensi keväänä omistajilleen osinkoina käytännössä koko liikearvopoistoista oikaistun tuloksensa. Arola ja Kinnunen odottavat osakekohtaisen osingon kohoavan 0,75 euroon viime vuoden 0,7 eurosta.

”Yhtiön osinkopolitiikkana on jakaa osinkoina vähintään 70 % tilikauden tuloksesta vakavaraisuusasemaa vaarantamatta. Näkemyksemme mukaan Titaniumin osingonjako on lyhyellä aikavälillä varsin tiukasti sidoksissa tuloskehitykseen ja tuloskasvu vaatii yhtiöltä Hoivarahaston kasvun jatkumista sekä uusia onnistuneita tuotelanseerauksia”, analyytikot toteavat.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös