Veroilmoitusaika lähestyy – tässä veroilmoituksen palautusohjeet

Verohallinto on vahvistanut henkilöasiakkaiden ja toiminimiyrittäjien vuoden 2019 veroilmoitusten palautusaikataulun.
verotus veroilmoitus verohallinto verottaja verotus veroilmoitus verohallinto verottaja

Verohallinnon tiedotteen mukaan ensimmäisenä veroilmoituksen pääsevät antamaan maa- ja metsätaloudenharjoittajat sekä toiminimiyrittäjät maalis- ja huhtikuussa.

Suurin osa suomalaisista tekee veroilmoituksensa toukokuussa. Kaikki veroilmoitukset voi nykyisin tehdä OmaVerossa.

Maa- ja metsätaloudenharjoittajat, toiminimiyrittäjät sekä yhtymät saavat veroilmoituslomakkeet tammikuun loppuun mennessä joko postissa tai jos ovat rekisteröityneet Suomi.fi-viestien käyttäjiksi, vain OmaVeroon. Tällöin he saavat sähköpostiinsa viestin, kun heitä koskevaa veroasiaa on ilmestynyt OmaVeroon.

Kaikkien veroilmoitukset ovat myös OmaVerossa. Veroilmoituksia täydennetään vain yhdessä paikassa, joko sähköisesti tai paperilla, verohallinto muistuttaa.

OmaVerossa maa- ja metsätalouden sekä elinkeinotoiminnan veroilmoitukset voi tehdä jo nyt. Jos asiakas antaa veroilmoituksen paperilomakkeilla, ilmoituksen on oltava perillä Verohallinnossa viimeistään määräpäivinä (päivämäärät alla).

Maataloudenharjoittajat, toiminimiyrittäjät ja heidän puolisonsa saavat esitäytetyn veroilmoituksen henkilökohtaisista tuloista sekä kiinteistöveropäätöksen maaliskuussa. Palkansaajille ja eläkeläisille ne tulevat maaliskuun loppupuolelta alkaen joko postissa tai pelkästään OmaVeroon.

Verohallinnon mukaan OmaVeron uudet ominaisuudet helpottavat ja nopeuttavat veroilmoittamista.

Verohallinto kertoo kehittäneensä OmaVeroa edelleen, minkä ansiosta ilmoittaminen palvelussa on entistä helpompaa. Maa- ja metsätaloudenharjoittajille ja toiminimiyrittäjille tyypilliset, edellisenä vuonna vahvistetut menojäännökset, varaukset ja metsävähennyksen tiedot ovat OmaVeron veroilmoituspohjassa valmiina.

Vuosittain muuttuvien matkakustannusten korvausten euromäärät on viety OmaVeroon myös valmiiksi, ja maatalouden energiatuotteen valmisteveron palautushakemuksen voi niin ikään tehdä nykyisin OmaVerossa.

Veroilmoitusten jättämisen määräpäivät tiivistetysti

2.3.2020:

Metsätalouden veroilmoitus niillä Suomessa asuvilla metsänomistajilla, joilla ei ole maatalous- tai elinkeinotoimintaa

Maatalousyhtymien maatalouden veroilmoitus

Arvonlisäveroilmoitus, jos verokausi on kalenterivuosi. Myös arvonlisäveron maksun määräpäivä

Hakemus energiatuotteen valmisteveron palauttamiseksi

2.4.2020:

Maatalouden veroilmoitus

Maataloudenharjoittajien ja heidän puolisoidensa esitäytetty veroilmoitus henkilökohtaisista tuloista

Toiminimiyrittäjien veroilmoitus yritystoiminnasta. Toiminimiyrittäjien ja heidän puolisoidensa esitäytetty veroilmoitus henkilökohtaisista tuloista

Niiden metsänomistajien veroilmoitus, joilla on maatalous- tai elinkeinotoimintaa

Elinkeinoyhtymien veroilmoitus

5.5.2020:

Palkan- ja eläkkeensaajien esitäytetyn veroilmoituksen ensimmäinen määräpäivä. Jos tiedoissa on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset pitää ilmoittaa tähän mennessä. Jokaisen oma henkilökohtainen määräpäivä näkyy omalla veroilmoituksella.

Kiinteistöveroilmoituksen määräpäivä. Jos kiinteistötiedoissa on korjattavaa, korjaukset pitää ilmoittaa tähän mennessä.

12.5.2020:

Palkan- ja eläkkeensaajien esitäytetyn veroilmoituksen 2. määräpäivä. Jos tiedoissa on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset pitää ilmoittaa tähän mennessä.

19.5.2020:

Palkan- ja eläkkeensaajien esitäytetyn veroilmoituksen 3. määräpäivä. Jos tiedoissa on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset pitää ilmoittaa tähän mennessä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Katso kommentit (2) Katso kommentit (2)
  1. Mistä lie tuo tiivistelmä kopioitu, mutta siitä puuttuu osakeyhtiön veroilmoitus(selviää muualta, että jätettävä 2.4.)

    Oy nimittäin ei ainakaan juridisesti ole ”elinkeinoyhtymä” eikä ”toiminimiyritys”. Oy tuntuu muutenkin olevan sellainen vekkuli, että ko nimellä sitä ei tunneta missään veroilmoitusohjessa. Vaan annas olla kun tullaan tähän digipakkoon, niin Oy taitaa olla ainoa yritysnimike, jonka on rangaistuksen uhalla pakko antaa veroilmoituksensa sähköisesti.

    Vinkki niille, siis yksityishenkilöille, jotka eivät saa Omaverossa haluamiaan tietoja läpi, koska ohjelma ei jostain syystä hyväksy niitä tai vaaditulle vähennykselle ei vaan löydy mistään oikeaa kohtaa.

    Yksityishenkilö voi ilmoittaa myös paperilla. Lomakkeet ja liitelomakkeet on tietenkin tulostettava erikseen eli ilman tietsikkaa ja printteriä ei tässä maassa ole lupa elää. Lisäksi myös paperisen ilmoituksen tiedot luetaan sähköisesti ja siirretään konekielellä Verohallinnon automaattisen verorobotin käsittelyyn.

    Jos kuitenkin raapustaa numerot epäselvästi(kuitenkin siten että ihminen saa niistä selvää) ja lisäksi kirjoittaa ruutuihin lisätekstiä käsin, automaattinen lukuohjelma sylkäisee paperin ulos ja siirtää manuaaliseen käsittelyyn. Silloin verottajan tädin on pakko lukea myös ne käsin kirjoitetut lisäykset, siis ne, jotka koskevat juuri niitä vähennyksiä, joita ei Omaverossa pysty ilmoittamaan.

    Kyllä – on kokeiltu ja toistaiseksi toimii. Toivottavasti verovirkailijat antavat hallinnolle palautetta, että korjatkaa ne ohjelmanne, kun ihmiset muuten postailee näitä papruja maailman tappiin. Vastaavaa palautetta suoraan veroalamaisilta saatuna ei kaikkivaltias Verohallintomme koskaan kuuntelisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen artikkeli

Vaisu osinkokevät tulossa

Seuraava artikkeli
naissijoittaja naiset tuoli sisustus talous sijoittaminen

Vastuullisen sijoittamisen tärkeys ei vielä näy naisten sijoitusvalinnoissa