Markkinakommentit

Koronavirus iski markkinoihin, mitä sijoittajan kannattaa tehdä? Näin vastaa sijoituskirjailija

Sijoituskirjailija Mika Hyttinen kertoo sijoittajan näkemyksen koronaviruksesta.

Mennyt viikko oli osakemarkkinoiden kannalta murheellinen. Tärkeimmät osakeindeksit syöksyivät alas rajummin kuin kertaakaan sitten finanssikriisin. Kuuden päivän aikana S&P 500:n korjausliike, eli yli 10 prosentin kurssilasku, on historian nopein.

Sijoittajat siirsivät osakkeista varoja turvasatamasijoituksiin, kuten USA:n valtiolainoihin. USA:n 10-vuoden velkakirjan korko laski kysynnän kasvaessa 1,16 prosenttiin, mikä on alhaisempi korko kuin koskaan aiemmin.

Helsingin pörssissä varsinkin Finnairin osake on kärsinyt viruksen leviämisen vuoksi osakkeen laskiessa yli 17 prosenttia kuluneella viikolla. Yhtiö antoi perjantaina tulosvaroituksen, jonka mukaan se odottaa vuoden 2020 liiketuloksen jäävän selvästi viime vuotta heikommaksi.

Mitä mieltä koronaviruksesta ja sen vaikutuksista on sijoituskirjailija Mika Hyttinen? Uusimmalla videollaan hän kertoo näkemyksiään.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös