Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Seuraa Somessa
Seuraa Somessa

Sijoitusbloggaaja kokosi kattavan esittelyn kotimaisista sijoitusblogeista

Sijoitusbloggaaja kokosi esittelyn lähes 40 suositusta suomalaisesta sijoitus- ja rahablogista.
sijoitusblogit sijoittaminen bloggaaminen blogilista sijoitusblogit sijoittaminen bloggaaminen blogilista
sijoitusblogit sijoittaminen bloggaaminen blogilista

Sijoitusbloggaaja kokosi esittelyn lähes 40 suositusta suomalaisesta sijoitus- ja rahablogista.

Sijoitusbloggaaja ja SalkunRakentajankin juttujen kirjoittaja Rikhard Wacker päätti laatia kattavan esittelyn suomalaisista sijoitusblogeista Inssin osingot -sivuilleen.

Sijoittaminen ja siitä kirjoittaminen kiinnostaa suomalaisia, sillä finanssikriisin jälkeen pelkästään Suomessa on perustettu yli 100 erilaista sijoitusblogia, Wacker kertoo sivuillaan.

Digitaalisen markkinoinnin parissa työskentelevä Wacker on pitänyt blogiaan vuodesta 2017 alkaen. Hän kertoo aloittaneensa kirjoittamaan blogia sen vuoksi, että halusin itselleen jonkinlaisen helpon päiväkirjan, johon hän voisi kirjoittaa ajatuksiaan sijoittamisesta, sekä seurata oman varallisuutensa kasvua.

Idea suomalaisten sijoitusblogien esittelystä ja listasta tuli Wackerille ihan käytännön tarpeesta.

”Näin sijoitusbloggaajana minulta kysellään monesti, minkälaisia blogeja luen tai suosittelen, ja olen vastannut näihin yleensä lukevani blogeja, joiden kirjoittajat ovat samassa elämäntilanteessa kanssani”, Wacker kertoo.

Sijoitusblogeja on moneen lähtöön

Sijoitusblogeista keskustelu on Wackerin mukaan usein ohjautunut siihen, miten kysyjä onnistuisi löytämään juuri hänelle parhaiten sopivia blogeja. Siitä se ajatus sitten lähti.

”Halusin omalle listalleni kategorioita, joiden pohjalta listaltani voi etsiä nopeasti aiheeseen sopivia blogeja. Tällöin listalta löytää nopeasti itseä kiinnostavaa sisältöä.”

Tällä hetkellä Wackerin laatimalla listalta voi seuloa blogeja esimerkiksi sukupuolen, iän tai sijoituskohteiden perusteella. Listalta on mahdollista poimia esimerkiksi asuntoihin tai virtuaalivaluuttoihin sijoittaneet bloggarit. Listasta saa oivan vinkin siihen, mistä kannattaa lähteä etsimään näistä aiheesta julkaisuja, Wacker mainostaa.

Sijoitusbloggaajan mukaan listalla olevat blogit ovat itse ilmoittautuneet listalle ja kirjoittaneet omat kuvauksensa.

”Bloggaajat ovat lähteneet todella hyvin mukaan ja tällä hetkellä listalla on lähes 40 blogia mukana. Kiitosta listalle on tullut niin bloggareilta itseltään kuin myös lukijoiden puolelta”, Wacker kertoo.

Entäpä mikä on suomalaisten sijoitusblogien taso tällä hetkellä?

Wackerin mukaan Suomesta löytyy jokaisen tason blogeja, joten hänen mukaansa mahdoton niputtaa näitä samaan lokeroon tai lähteä yleistämään.

”Ääripäissä toiset elättävät itsensä ainakin osittain blogin avulla, kun taas toisessa ääripäässä blogi on saatettu laittaa juuri julki vailla sen suurempia tavoitteita”, sijoitusbloggaaja toteaa.

Aiheetkin vaihtelevat todella paljon blogista riippuen.

”Jotkut blogit listaavat joka kuukausi omat menonsa ja tulonsa, ja tämä oman elämän talousasioista kirjoittaminen on sen blogin the juttu. Toiset taas blogit keskittyvät taas puhtaasti yleisiin aiheisiin, kuten esimerkiksi yksittäisten yhtiöiden tarkempaan syynäämiseen. Jotkut taas esittelevät sijoituskohteita tai jakavat säästövinkkejä.”

Millainen on mielenkiintoinen sijoitusblogi?

Wackerilla on selkeä näkemys omista suosikkiblogeistaan.

”Omia suosikkejani ovat sellaiset blogit, joihin voi helposti samaistua. Omalla suosikkilistallani on aika paljon suurin piirtein oman ikäisiäni (alle 30v) lapsettomia kirjoittajia, jotka ovat jo saaneet opiskelunsa maaliin ja ovat siirtyneet työelämään.”

Wackerille plussaa on myös, jos nämä sijoitusbloggaajat avaavat omia sijoituksiaan ja niiden suuruuksia, jolloin hän pystyy helposti peilaamaan omaa varallisuuden kehittymistä kaverin vastaavaan.

”Nämä minun ikäluokkani kirjoittajat ovat yleensä niitä, jotka keskittyvät ainakin jossain määrin oman henkilökohtaisen taloutensa avaamiseen lukijalle. Näistä blogeista voisin mainita nimeltä Osinkoinsinööri, Omavaraisuushaaste ja Osinkokuningas”, Wacker kertoo.

Entä miten sijoitusbloggaaja sitten itse sijoittaa? Ajanpuutteen vuoksi Wacker suosii nykyään rahastosijoittamista.

”Yrittäjäksi loikkaaminen pari vuotta sitten on muuttanut aika paljon omaa sijoittamistani. Nyt kun oma vapaa-aika on käynyt vähiin, niin olen siirtynyt enemmän kohti rahastosijoittamista, koska se ei vaadi niin paljoa perehtymistä.”

Tosin Wacker myöntää, että ettei ”vanha osakepoimija” pääse varmaan koskaan täysin eroon suorien osakkeiden poimimisesta. Siksi hän suoria osakeostojakin tekee ”säännöllisen epäsäännöllisesti”.

Suomalaisten sijoitusblogien esittelyyn ja listaan voi tutustua täältä: https://inssinosingot.fi/sijoittaminen/suomalaiset-sijoitusblogit/

Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Katso kommentit (1) Katso kommentit (1)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen artikkeli

Ensimmäisen vuosineljänneksen tulosennusteet

Seuraava artikkeli
Caverion

Caverion peruu tulosohjeistuksensa - hyvästä tuloskehityksestä huolimatta