Kasvuosakkeet

Analyytikko: Caverionin osakkeessa tuntuva tulospotentiaali

Analyysitalo Inderes nosti Caverionin osakkeen suositusta ja tavoitehintaa.

Koronaviruksen leviämisellä oli vain rajallisia vaikutuksia kiinteistötekniikkaan ja teollisuuden palveluita tuottavan Caverionin liiketoimintaan, joka jatkui lähes normaalitasolla vuoden 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

”Suorituksemme ensimmäisellä vuosineljänneksellä osoittaa, ettei Caverion ollut etulinjassa ottamassa välittömiä osumia koronakriisistä. Suuri osa Caverionin palveluista on erittäin tärkeitä kriittisten palveluiden ja infrastruktuurin toiminnan kannalta, ja merkittävä osa näistä on suoritettava jopa koronaviruspandemian vastaiseen taisteluun asetettujen sulkutoimenpiteiden aikana. Vaikka otimme myös jatkuvuussuunnitelmat käyttöön koko organisaatiossa maaliskuussa, hyödyimme samalla vahvasta tilauskannasta ja huoltosopimusten suuresta määrästä”, kertoi toimitusjohtaja Ari Lehtoranta tulosraportin yhteydessä.

Yhtiön liiketulos nousi tammi-maaliskuussa 6,5 miljoonaan euroon, kun analyytikoiden konsensusodotus oli 7,0 miljoonan euron tulosta. Vuosi sitten vastaavaan aikaan tulosta syntyi 5,3 miljoonaa euroa.

Caverion osoitti jo viime vuoden kolmannella neljänneksellä kovaa tuloskuntoa ja käännettä. Heinä-syyskuun liikevoitto kipusi 18,9 miljoonaan euroon, kun analyytikoiden odotuksissa oli keskimäärin 19 miljoonan euron lukema. Viimeisellä vuosineljänneksellä tulospetraus jatkui, kun edellisvuoden 2,7 miljoonan euron liiketappio kääntyy 22,5 miljoonan euron positiiviseksi liiketulokseksi.

Viime vuoden aikana Caverion teki useita merkittäviä yritysostoja. Ostamalla Huurteen Suomen ja Ruotsin toiminnot Caverion vahvisti osaamistaan ympäristöystävällisissä, CO2-pohjaisissa kylmäteknisissä ratkaisuissa. Kiinteistöturvallisuuden konsulttipalveluihin erikoistuneen Pelsu Pelastussuunitelman osto täydensi turvallisuuspalveluiden tarjoomaa.

Merkittävin yritysosto oli kuitenkin Maintpartner, minkä myötä Caverionista tuli Suomen johtava teollisuuden kunnossapitopalveluja tarjoava yhtiö.

Lähiajan näkymät ovat silti sumuiset. Yhtiö antaa tulosohjeistuksen vuodelle 2020 vasta, kun sen näkyvyys on parantunut ja luotettavampia ennusteita voidaan tehdä.

Yhtiö on onnistunut kääntämään operatiivisen suorituksensa heikkojen vuosien jälkeen. Nyt on kasvun vuoro, arvioi Inderesin analyytikko Olli Koponen.

Caverionin tavoitteena on siirtyä projektivetoisesta liiketoiminnasta kohti jatkuvaa, vähempiriskistä ja kannattavampaa palveluliiketoimintaa. Koposen mukaan tämä muutos yhdistettynä yhtiön vähän pääomaa sitovaan liiketoimintamalliin mahdollistaa vahvan kassavirran ja korkean pääoman tuoton tehden yhtiöstä mielenkiintoisen sijoituskohteen.

Caverion kohtaa kuitenkin lyhyellä aikavälillä kesken hyvin sujuneen strategiakauden markkinasta johtuvia haasteita, Koponen toteaa. Analyytikko uskoo kuitenkin yhtiön tulospotentiaalin kantavan läpi epävarmuuden ajan.

”Tulevaisuudessa jatkuvien palveluiden kasvava osuus ja vähän pääomaa sitovan liiketoimintamallin tarjoama vahva kassavirta- sekä tuottopotentiaali nostavat sekä yhtiön tulosta että hyväksyttävää arvostustasoa.”

Koposen mukaan Caverionin arvostuksessa näkyy vielä ”käänneyhtiön profiili” ja odotukset tulosparannuksesta.

”Arvostus onkin kuluvana vuonna jo koholla, mutta laskee houkuttelevammalle tasolle ensi vuonna (2021e: EV/EBITDA: 6,3x, EV/EBIT: 12,7x, P/E: 15,5x). Yhtiön käypä arvo on myös nykyistä korkeampi ja pitkän aikavälin potentiaali nykytasoilta tarjoaa myös hyvän tuotto-odotuksen kärsivälliselle sijoittajalle”, analyytikko arvioi.

Koronaviruksen myötä epävarmuustekijät ovat kuitenkin lyhyellä aikavälillä selvästi koholla. Inderesin näkemyksen mukaan yhtiön lähivuosien potentiaali ja arvostustaso tekevät osakkeen riski/tuotto-suhteesta nyt houkuttelevan.

Inderes nosti Caverionin osakkeen tavoitehinnan 5,4 eurosta 5,9 euroon. Osakkeen suositus nousi vähennä-tasolta lisää-tasolle.

Inderes odottaa Caverionin viime vuoden 0,2 euron oikaistun osakekohtaisen tuloksen nousevan tänä vuonna 0,25 euroon ja ensi vuonna 0,35 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös