Makrotalous

Ekonomisti Jari Sarasvuon haastattelussa: Euro luultavasti romahtaa, nyt kannattaa sijoittaa fyysiseen kultaan

USA:n keskuspankista on tullut pääomamarkkina ja talouteen on syntynyt ”rahoitusmarkkinasosialismi”. Näin väittää ekonomisti Tuomas Malinen.

Taloustieteen dosentti, Gns Economicsin toimitusjohtaja Tuomas Malinen on tullut viime aikoina tutuksi suurelle yleisölle synkistä talousennusteistaan. Malisen mukaan koronakriisi johtaa rajuun bruttokansantuotteen romahdukseen. Pandemian ja talousromahduksen yhdistelmä luo Malisen mukaan poikkeuksellisia uhkia myös kansainväliselle logistiikalle.

Malinen on todennut aiemmin, että toiveet V-tyylisestä elpymisestä koronakriisissä voidaan unohtaa. Yrityksen mukaan taloutta ei vain voi sulkea ja sitten ”käynnistää” kuin napista painaen. Sulkujen purkamisen jälkeen talous kyllä varmasti “pomppaa”, mutta vain väliaikaisesti. Malisen mukaan massiiviset irtisanomiset, joita on jo tapahtunut kaikissa maissa, joihin virus on voimakkaasti iskenyt, aiheuttavat suuria negatiivisia shokkeja kulutukseen ja tuotantoon. Nämä kertyvät sekä yksittäisissä kansantalouksissa että maailmantaloudessa.

Malinen on vieraana Jari Sarasvuon Trainers’ House Mojo Studion ensimmäisessä Kassandran huuto -ohjelman jaksossa. Sarasvuo luki GnS Economicsin uusimman raportin ja päätti testata Malisen ja GnS:n näkemystä taustakeskusteluin taloustieteilijöiden kanssa.

Malinen kertoo haastattelussa, että euro tulee hyvin suurella todennäköisyydellä romahtamaan ja edessä on pankkikriisi. Euron pelastaminen edellyttäisi euromaissa yhteistä verotusta ja yhteisiä velkoja.

Malisen mielestä sijoittajien kannattaa ostaa nyt fyysistä kultaa.

Kassandran huuto on Trainers’ Housen ja Jari Sarasvuon uusi talkshow. Siinä ”väärinymmärretyt oraakkelit” pääsevät jakamaan näkemyksensä maailman nykytilasta ja tulevaisuudesta. Ohjelma lupaa tarjota ”häiritseviä – ja siksi kiinnostavia – ajatuksia, jotka pakottavat sinut huomioimaan asioita, joita et muuten hoksaisi pohtia”.

3 kommenttia

3 kommenttia

 1. Avatar

  Satoshi

  9.5.2020 at 14:08

  Btc

 2. Avatar

  Ville Hietanen

  9.5.2020 at 23:44

  Tuomas Malinen on kyllä täysi pelle joka on ennustanut romahdusta jo 4 vuotta. Lisäksi Gns ei ole mikään varteenotettava instanssi vaan muutaman luuserin perustama paskansuoltopaja.

 3. Avatar

  Pekko pommelin

  28.5.2020 at 05:36

  Malinen 4vuotta ennustanut euron kaatumista toinen taloustieteilä Timo Soini useampia vuosia sitten kertoi että espanjan ja Italian velat kaatavat euron. Jos nyt vielä yritetään tekohengittää vakautus rahoilla menee suomikin nurin ja moni muu rehellinen asiansa hoitanut maa korona on tekosyy tähän koplaukseen🙃

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös