Markkinakommentit

FIM suosii kehittyvien maiden osakemarkkinoita

FIM:n allokaatiosuosituksissa osakkeet ovat edelleen alipainossa.

Pahimmat pelot koronaviruksen etenemisestä ovat helpottaneet, ja ennennäkemättömän voimakkaat talouksien rajoitustoimet ovat saaneet tartuntatilastot vähintäänkin vakautumaan, toteaa FIM:n päästrategi Lippo Suominen markkinakatsauksessaan.

Talousluvut ovat kuitenkin Suomisen mukaan tällä hetkellä jäätävän synkkiä, kun kasvu- ja luottamusluvut romahtavat.

”Osalla sijoittajista on jo herännyt toivo, että paluu normaaliin arkeen olisi rajoitusten vähetessä odottamassa nurkan takana, tai viimeistäänkin loppukesään mennessä talous pyörisi jo vakaassa kasvussa. Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole”, Suominen toteaa.

Talousromahduksen jälkeen tullaan Suomisen mukaan näkemään ”kasvupomppu”, mutta se ei korvaa aiempia menetyksiä.

”Heikoin kasvuvaihe jää taakse nyt keväällä, mutta talous jää pyörimään vajaalla teholla niin kauan kuin koronapelot rajoittavat elämää. Vaikka ravintoloita avataan ja jossain vaiheessa matkailukin sallitaan, ei se tarkoita sitä, että ihmiset alkaisivat toimia jälleen kuten ennen pandemiaa.”

Osakkeet eivät ole enää alennusmyynnissä, Suominen muistuttaa.

”Eteenpäin katsovan 12 kuukauden tuloksiin perustuva P/E-arvostus on varsinkin Yhdysvalloissa jo palannut takaisin pandemiaa edeltäneelle 15 vuoden ennätystasolle, kun kurssit ovat jo ottaneet kiinni tulospudotuksen”, sijoitusstrategi toteaa.

Jenkkiosakkeiden arvostuskertoimien nousu näkyy myös alla olevassa Lippo Suomisen tviitissä.

Osakemarkkinoista FIM suosii nyt kehittyviä markkinoita.

Suomisen mukaan kehittyvien maiden välillä on suuria eroja, mutta kaiken kaikkiaan koronan suorat vaikutukset niihin ovat vähäisempiä kuin teollisuusmaissa.

”Sekä palvelusektorin pienempi osuus että länsimaita nuorempi väestörakenne auttavat kehittyviä maita selviämään paremmin epidemiasta. Myös osakkeiden edullisempi arvostus tukee kehittyviä markkinoita.”

Korkomarkkinoilla puolestaan FIM suosii hyvää hajautusta. Valtionlainat tuovat Suomisen mukaan hajautushyötyä olemattomasta korkotasosta huolimatta. Riskiset korkomarkkinat ovat halventuneet selvästi kriisissä, ja tuottopotentiaali houkuttelee sijoittamaan niihin. Suominen kuitenkin muistuttaa, että taloustaantuma lisää yritysten maksuvaikeuksia, joten riskisillä korkomarkkinoillakaan ei olla sijoitusstrategin mukaan vielä ”selvillä vesillä”.

Kommentoi
Ylös
>