Kumppaniblogit

Sijoittamisen personal trainer

Miksi säästämisen täytyy tuntua siltä, että jää jostain paitsi?

Miksei sijoittaminen voisi tuntua samalta kuin vaikka kenkien ostaminen verkkokaupasta? Näin mietti 30-vuotias Ida Mänty syksyllä 2018. Mänty koki sijoitusalan olevan hyvin konservatiivinen ja kaavamainen.

Männyn kokemuksia tukee myös tieto. Bloombergin marraskuussa 2019 julkaiseman artikkelin mukaan finanssiala menettää vuodessa 700 miljardia euroa sillä, ettei se huomioi naisia riittävästi. Miehet sijoittavat rahastoihin ja osakkeisiin yli kaksi kertaa yleisemmin kuin naiset.

Ida Mänty loi ROI:n – sijoittamisen personal trainerin ja pian jokainen meistä voi hallita talouttaan paremmin

Mänty oli aiemmin lanseerannut menestyksekkään työpaikkojen taukoliikuntaa helpoksi ja hauskaksi tekevän Cuckoo workout sovelluksen, josta oli jäänyt käteen opin ja kontaktien lisäksi palo lisätä ihmisten hyvinvointia. ”Taloudellinen hyvinvointi on yksi tärkeimpiä tekijöitä ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Sen voisi rinnastaa siihen mitä haemme urheilulla, meditoinnilla tai muulla elämänhallinnalla.” Mänty kertoo. PwC:n 2019 USA:ssa tekemän laajan työhyvinvointikyselyn mukaan oma talous on suuri stressinaihe työntekijöille ja se vaikuttaa oleellisesti siihen millaiseksi oma elämä koetaan. 

Pian Mänty oli perustanut uuden sijoittamista tukevan yrityksen ROI:n. ROI palvelukokonaisuus tuo markkinoille matalan kynnyksen säästämisen ja sijoittamisen palveluita. Kesäkuussa lanseeratussa oman taloudellisen hyvinvoinnin sovellus muistuttaa kuntosovelluksia – sillä treenataan ohjelmien avulla oma talous matalalla kynnyksellä kuntoon. Palveluun on tuotu tekstin ja videosisällön lisäksi pelinomaisia ominaisuuksia kuten tehtäviä ja tietovisoja. Tarkoituksena on oppia talouden hyvinvoinnin perusteet, tehdä sijoittamisesta helposti lähestyttävää ja alentaa kynnystä aloittaa oman varallisuuden kasvattaminen. 

”ROI:n missiona on tuoda taloudellisen hyvinvoinnin mahdollisuus kaikille ja poistaa sijoittamiseen liittyviä ennakkoluuloja sekä esteitä” kertoo Mänty. ”Sekä tarjolla olevat oppimateriaalit että itse sijoittamisen palvelu on tarkoitettu kaikille ikään ja sukupolveen katsomatta, mutta olemme huomanneet, että ne kiinnostavat erityisesti ryhmiä, jotka perinteisesti suhtautuvat sijoittamiseen varautuneesti kuten nuoret ja naiset.” Mänty jatkaa.

Syksyllä 2020 ROI palvelukokonaisuuteen tuodaan sijoittamisen ominaisuus, jolloin on mahdollisuus sijoittaa ETF-rahastoihin. Sijoituspalvelukokonaisuus julkaistaan rajatulle joukolle käyttäjiä syksyllä 2020 ja alkuvuodesta 2021 ominaisuus avataan kaikille.

Sijoittamisen, säästämisen ja talouden hyvinvoinnin ohjelmia on tehty yhdessä Vauraan Naisen, Merja Mähkän, Mimmit sijoittaa ja Jasmin Hamidin kanssa. 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös