Sijoitusuutiset

Rajuja kurssiliikkeitä logistiikkayhtiön osakkeella

Logistiikkayhtiö Nurminen Logisticsin osakkeen kurssiliikkeet ovat olleet viime päivinä villejä.

Osakurssi lähti jyrkkään nousuun 8. syyskuuta ja kipusi nopeasti 0,3 eurosta hetkellisesti lähelle 0,5 euroa. Tänään osake on kuitenkin ottanut takapakkia lähes 20 prosenttia.

Sijoittajia innostaa yhtiön rahtiliikenteen laajentaminen Kiinaan. Yhtiö kertoi 3. syyskuuta laajentavansa nopeita rahtijunayhteyksiä Kiinasta pohjoismaihin, kun ensimmäinen kuljetus Chongqingista lähtee 28.9.

Nurminen Logistics aloitti säännöllisen konttijunaliikenteen Suomesta Kiinaan vuonna 2018. Hefein liikenteen vakiinnuttua ja kysynnän edelleen kasvaessa Nurminen kartoittaa jatkuvasti uusia reittejä, joista nyt toteutuu Chongqing.

Yhtiön mukaan matka-aika Chongqingista Helsinkiin on 14 päivää ja Narvikiin 17 päivää.  Junaan otetaan sekä kappaletavaraa että täysiä kontteja. Yhtiö hoitaa tarvittaessa myös jatkokuljetukset kaikkialle Eurooppaan. 

Syyskuun puolen välin jälkeen Narvikista lähtee ensimmäinen kalatuotteiden kylmäkuljetus Chongqingiin. Nopea kuljetusaika ja lämpösäädellyt kontit palvelevat elintarviketeollisuuden mahdollisuutta kasvattaa tuoretuotteiden vientiä Kiinaan niin Norjasta kuin Suomesta, Nurminen Logistics kertoo.

Logistiikkayhtiön tappio pieneni Kiinan rahtijunan ansiosta. Yhtiön vuoden 2020 ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto kasvoi 36,5 miljoonaan euroon, jossa oli kasvua vuoden 2019 vastaavaan aikaan verrattuna 5,8 prosenttia. Katsauskauden liiketulos parani -0,5 miljoonaan euroon viime vuoden -1,7 miljoonasta.

Positiivinen tuloskehitys oli ensisijaisesti Nurminen Logisticsin Kiinan rahtijunaliikenteen kasvun ansiota. Myös huolintaliiketoiminnan alkuvuoden tuloskehitys oli positiivista. Konsernin hallinnon kiinteät kulut laskivat selvästi vertailukaudesta.

Ensimmäinen vuosipuolisko oli vt. toimitusjohtaja Olli Pohjanvirran mukaan kaksijakoinen. Tammi-maaliskuu oli tuloksellisesti vaikeaa aikaa, kun metsäteollisuuden lakko, merikonttien saatavuusongelmat sekä Kiinan sisämaan liikenteen toimimattomuus koronapandemian johdosta vaikuttivat negatiivisesti liiketoimintaan.

Kommentoi
Ylös
>