Kasvuosakkeet

Onko Wärtsilän osakkeessa iso tuottopotentiaali?

Handelsbanken antaa Wärtsilän osakkeelle nyt ostosuosituksen. Sen mukaan osakkeessa on ”iso potentiaali”.

Meri- ja energiateollisuusyhtiö Wärtsilän huhti-kesäkuun tilauskertymä laski 27 prosenttia viime vuodesta 1,0 miljardiin euroon. Liikevaihto pysyi kuitenkin vakaana pysyen 1,2 miljardissa eurossa kuten vuotta aiemminkin.

Koronakriisi näkyi kuitenkin Wärtsilän viivan alla.

Vertailukelpoinen liiketulos kuitenkin laski huhti-kesäkuussa 55 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemman vertailukelpoinen liikevoitto oli 113 miljoonaa euroa, eli tulos laski 51 prosenttia. Tulospudotus oli hieman pelättyä loivempi, sillä analyytikot odottivat Vara Researchin mukaan keskimäärin 44,6 miljoonan euron lukemaa.

Wärtsilä ei edelleenkään anna ohjeistusta vuoden 2020 tuloksesta. Yhtiön mukaan koronapandemian vuoksi taloudellista vaikutusta se ei pysty tällä hetkellä kokonaisuudessaan määrittämään, sillä se riippuu viruksen leviämisen hillitsemiseksi tehtävien toimenpiteiden kestosta ja laajuudesta sekä markkinoiden elpymisen nopeudesta eri maantieteellisillä alueilla.

Danske Bankin analyytikko Antti Suttelin arvioi, että Wärtsilän on vielä toistaiseksi heikko, mutta vuosina 2021-2022 tapahtuu käänne parempaan.

”Wärtsilän palvelutilaukset kärsivät johtuen risteilyalusten seisokista ja asiakkaiden voimalaitosten sulkemisista. Marine-segmentin laitetilauksiin on iskenyt alhaisin laivanrakentaminen 20 vuoteen. Uskomme palveluiden heikkouden olevan vain tilapäistä ja Marine-segmentin laitteilla on merkittävä elpymispotentiaali”, Suttelin ennustaa.

Wärtsilän osake ja yhtiön saamat tilaukset korreloivat vahvasti keskenään, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

”Historia on osoittanut, että osakekurssi heijastelee tilauksia 12 kk etukäteen Tätä heijastellen uskomme, että tilauskannan pitäisi alkaa elpyä ensi vuoden loppupuoliskolla”, pankki toteaa.

Jos historia toistaa itseään, uskoo Handelsbanken, että vuosien 2021 – 2022 tilauksien oikeuttavan Wärtsilän osakkeen noin 12-14 euron osakekurssin ja vuosien 2023 – 2025 tilausten mahdollistavan 16 – 20 euron osakekurssin, joka myös enteilisi tilauksia vuoden etuajassa.

Tällä hetkellä Wärtsilän osake noteerataan vain vajaaseen 7,2 euroon. Wärtsilän osakkeessa on Handelsbankenin mielestä siten merkittävä nousupotentiaali.

”Tilausennusteemme ensi vuodelle on 15% vuosien 2017-19 keskiarvoa matalampi eikä siten vielä lähelläkään normaalitasoa, mutta silti riittävän korkea oikeuttamaan merkittävän nousun osakkeelle. Ensi vuodelta odotamme 6 % suurempia laitetilauksia ja 14 % korkeampia palvelutilauksia. Marinelle on odotettavissa 5 % kasvua laitetilauksiin
vaikka olettaisimme, että risteilyalus- ja lauttatilaukset laskevatkin edelleen tämän vuoden 50% laskun jälkeen.”

Energy-toiminnoissa tilaukset putosivat jo 2019, ja pankki niiden vähitellen saavuttavan pohjatason.

”Ylipäätään odotamme, että 2023 tulee olemaan vuosi, jolloin investoinnit palaavat suuressa mittakaavassa kasvuun”, Handelsbanken ennustaa.

Handelsbanken nosti Wärtsilän 12 kuukauden tavoitehinnan 8,0 eurosta 10 euroon ja suosituksen aiemmalta pidä-tasolta osta-tasolle.

Kommentoi
Ylös
>