Yritysuutiset

Slack ostohuhujen kohteena, kurssi reilussa nousussa

Viestintäalusta Slackin osake oli keskiviikkona reippaassa nousussa, kun Salesforcen kerrottiin suunnittelevan yhtiön ostamista.

Työyhteisöjen viestintään suunnitellun Slack-palvelun taustayhtiön Slack Technologiesin osake oli keskiviikkona reilussa nousukiidossa, kun useat yhdysvaltalaismediat kertoivat Slackin ja ohjelmistojätti Salesforcen käyneen salaa neuvotteluja Slackin myymisestä Salesforcelle.

Ostoneuvotteluista ensimmäisenä uutisoineen Wall Street Journalin lähteiden mukaan ei ole vielä läheskään varmaa, että neuvottelut tulisivat lopulta johtamaan Slackin myymiseen Salesforcelle. Epävarmuudesta huolimatta markkinat kuitenkin innostuivat ostohuhuista nopeasti: Slackin osake sulkeutui keskiviikkona noin 38 prosentin nousuun. Salesforcen osake taas oli reilun viiden prosentin laskussa.

Slack ja Salesforce eivät ole itse suostuneet vielä kommentoimaan asiaa tiedotusvälineille.

Onnistuessaan kauppa tulisi todennäköisesti olemaan jopa korkeista arvostustasoistaan tunnetulla teknologia-alalla huomattava. Slackin markkina-arvo oli ennen ostohuhujen julkaisemista noin 17 miljardia dollaria (noin 14 miljardia euroa), ja kaupan toteutuessa Salesforce joutuisi todennäköisesti maksamaan yhtiön osakkeista huomattavasti enemmän.

Vertailun vuoksi: Salesforcen toistaiseksi kallein yritysostos on ollut vuonna 2019 hankittu ohjelmistoyhtiö Tableau, josta Salesforce maksoi noin 15,3 miljardia dollaria. Facebook taas maksoi pikaviestipalvelu WhatsAppista vuonna 2014 noin 19 miljardia dollaria.

Slackin vuosi on ollut monia muita teknologiayhtiöitä tasaisempi

Siinä missä useat muut etätyöskentelyyn edes etäisesti liittyvät osakkeet ovat koronapandemian myötä nähneet räjähdysmäisiä kasvulukuja, on Slackin vuosi ollut jatkuneesta kasvusta huolimatta huomattavasti tasaisempi.

Esimerkiksi ensimmäisellä koronapandemian sävyttämällä vuosineljänneksellä helmi-huhtikuussa Slackin liikevaihdon kasvuvauhti pysyi lähes ennallaan noin 50 prosentissa, kun samaan aikaan esimerkiksi videoneuvotteluja tarjoava Zoom raportoi Slackiin verrattuna yli kolminkertaisista liikevaihdon kasvuluvuista. Sama tahti jatkui myös uusimmalla vuosineljänneksellä, kun yhtiö kertoi liikevaihdon kasvaneen 49 prosenttia edellisvuodesta.

Slack ei ole myöskään kurssikehityksen valossa ollut ainakaan ennen keskiviikkoa tämän vuoden parhaita sijoituksia. Ennen ostohuhuja Slackin osakekurssi oli noin 28 prosenttia vuodenvaihdetta korkeammalla, mikä jäi kauas Zoomin (kurssinousu vuodenvaihteesta yli 530 prosenttia), verkkokauppa Amazonin (kurssinousu vajaat 70 prosenttia) tai suoratoistopalvelu Netflixin (kurssinousu vajaat 50 prosenttia) kaltaisten koronamenestyjien kurssikehityksistä.

Kommentoi
Ylös
>