Kasvuosakkeet

Salkunhoitaja: Keskuspankkien tuki jatkuu, megatrendeillä ratsastavat tekno-osakkeet pysyvät voittajina

Taaleri suosii edelleen megatrendeistä hyötyviä teknologiayhtiöitä.

Viime vuosina keskuspankit ja valtiot ovat aktiivisesti auttaneet osakemarkkinoita pysymään nousuvireessä.

Yhdysvaltain kongressin demokraatit ja republikaanit pääsivät joulukuun lopulla useiden kuukausien väännön jälkeen sopuun lähes 900 miljardin dollarin elvytyspaketista koronaepidemian vaikutuksia varten.

Nyt Yhdysvalloissa uutena valtiovarainministerinä aloittava entinen Fedin pääjohtaja Janet Yellen vakuutti sijoittajat siitä, että maa tulee elvyttämään lisää koronapandemian kurittamaa taloutta.

Wall Street Journal kertoo, että Yhdysvaltain uusi presidentti Joe Biden haluaa 1,9 tuhannen miljardin dollarin elvytyspaketin koronapandemian runteleman talouden elvyttämiseksi.

Biden haluaa tukea USA:n kansalaisia suoralla 1 400 dollariin kotitalouskohtaisella koronatuella nykyisen 600 dollarin sijaan. Lisäksi Biden haluaa kasvattaa kotitalouksien lasten määrään sidoksissa olevien verovähennysten määrää.

Myös USA:n keskuspankki jatkaa elvyttävää rahapolitiikkaa.

Fedin pääjohtaja Jerome Powell on kertonut, että keskuspankin rahapolitiikkaan on lisätty kirjaus ”symmetrisestä” inflaatiotavoitteesta.

Mitä se tarkoittaa? Taalerin salkunhoitajan Kai Leppelmeierin mukana kyse on siitä, että keskuspankit tavoitteen ylittävää inflaatiota katsotaan aikansa pitkän heikon inflaation periodin jälkeen.

”Keskuspankit haluavat varmistaa, että talous on vakaalla pohjalla ennen kuin rahapolitiikkaa lähdetään varovaisesti kiristämään. Matalan korkotason vuoksi pullistelevat omaisuuslajien arvot ovat sivutuote”, Leppelmeier toteaa Taalerin markkinakatsauksessa.

Sijoittajan kannalta fundamentit näyttävät nyt hyviltä, Taalerin salkunhoitaja arvioi. Ongelmaksi muodostuvat kuitenkin osakkeiden arvostustasot, sillä iso osa edellä mainitusta hyvästä on jo hinnoissa, Leppelmeier varoittaa.

”Tuotto-odotukset ovat vahvan palautumisen jälkeen jo lähelle koronaa edeltävää aikaa. Tämä korostaa sijoittajille mm. kasvuyhtiöiden ja vaihtoehtoisten sijoitusten arvoa pitkällä aikavälillä. Lyhyellä aikavälillä noususyklistä hyötyvät kuitenkin myös mm. pienyhtiöt, ja riippuen koronaskenaarioista myös ne pahimmat koronakärsijät.”

Taaleri pitää allokaatioratkaisuissaan osakkeet ylipainossa.

”Pidämme kiinni vahvoista megatrendeistä hyötyvistä teknologiayhtiöistä, joiden uskomme olevan pitkän aikavälin voittajia. Syklisistä teemoista painotamme erityisesti pienyhtiöitä. Uskomme edelleen Yhdysvaltojen ja vahvasta syklistä hyötyviin kehittyvien markkinoiden osakemarkkinoihin. Pidämme japanilaiset osakkeet alipainossa”, Leppelmeier kiteyttää.

Ensi makua teknojättien hyvän vireen jatkumisesta saatiin, kun Netflix julkaisi loka-joulukuun tulosraporttinsa. Yhtiö on saanut viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 8,5 uutta tilaajaa. Tilaajamäärä ylitti sen oman ennusteen, joka oli ollut kuusi miljoonaa tilaajaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös