Talouden trendit

Älykellojen myynti lähes tuplaantui – taustalla oman kehon mittaamisen trendi

Yhä useammat ovat kiinnostuneita kehonmittausteknologiasta. Se näkyy älykellojen myyntiluvuissa.

DNA:n myyntitilastojen mukaan älykellomyynti kasvoi peräti 95 prosenttia vuosina 2019–2020. Digitaalisilla SIM-korteilla varustettujen eSIM-älykellojen myynti nousi vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä jopa 21 prosenttia, selviää Gfk-markkinatutkimuslaitoksen datasta. DNA:n myyntidatasta puolestaan selviää, että älykellojen myynti lähes kaksinkertaistui vuosina 2019–2020.

“Juuri nyt on huomattavissa selkeä piikki uusissa älykelloissa, joissa on eSIM-ominaisuus. Monet haluavat myös päivittää vanhempia älykellomallejaan uusiin, sillä kelloilta vaaditaan nyt yhä monipuolisempia ominaisuuksia”, kertoo DNA:n mobiililiiketoiminnan johtajan Cedric Kamtsan.

Kamtsan kertoo, että eSIM-mahdollisuuden lisäksi kysytyimpiä älypuhelimen ominaisuuksia ovat tällä hetkellä esimerkiksi unen ja aktiivisuuden seuranta sekä stressin mittaaminen.

Kasvava myyntiluku selittyy mobiililiiketoiminnan johtajan mukaan sillä, että juuri nyt ihmiset haluavat seurata oman kehonsa toimintaa entistä tarkemmin ja laajemmin kuin aikaisemmin.

“Perinteisesti älykelloilla on mitattu unenlaatua, terveydentilaa ja esimerkiksi päivittäistä askelmäärää, mutta nyt esimerkiksi EKG- tai happisaturaatio-mittausominaisuudet ovat nousseet esille ihmisten toiveissa”, Kamtsan jatkaa.

Myös DNA:n teettämästä Digitaaliset elämäntavat -tutkimuksesta selviää, että kehonmittaus kiinnostaa suomalaisia huomattavissa määrin. Tutkimuksen mukaan yli puolet vastaajista (57 %) oli kiinnostunut teknologiasta, jolla voi mitata oman kehon toimintaa, kuten unta, askeleita, ravintoa tai sykettä.

“Kiinnostus on kasvanut huomattavasti, sillä edellisvuonna osuus oli 47 prosenttia. Myös kiinnostus ylipäätään älykelloihin on kasvanut, sillä nyt 30 prosenttia tutkimukseen osallistuneista omisti älykellon, kun vuotta aiemmin osuus oli 21 prosenttia”, Kamtsan kertoo.

Tutkimuksesta ilmenneen tiedon mukaan eri kehon mittauksen sovellukset ovat suosituimpia erityisesti nuorten keskuudessa, joiden osuus on kasvanut vuodessa merkittävästi.

”16–24-vuotiaiden keskuudessa liikkumista ja terveyttä seuraavia sovellusten, kuten erilaisten urheilumittareiden käyttö nousi vuodessa 49 prosentista 57 prosenttiin. Kokonaisuudessaan terveys- ja liikuntasovelluksia kertoi käyttävänsä 47 prosenttia kyselyyn vastaajista”, Kamtsan kertoo.

Kamtsanin mukaan älykellot kiinnostavat ihmisiä niiden mutkattomuuden takia. Esimerkiksi urheiluharrastuksissa älypuhelin koetaan painavaksi ja sitä on vaikea pitää mukana. Samalla älykellolta kuitenkin toivotaan monia puhelimen ominaisuuksia.

Kamtsanin mukaan yhä useammalla älykellon käyttäjällä tulee tulevaisuudessa olemaan Multi-SIM-ominaisuus, jossa puhelinliittymän saa toimimaan kahdessa laitteessa yhtä aikaa, joko puhelimessa ja älykellossa tai kahdessa eri puhelimessa.

“Silloin puhelinta ei tarvitse enää kantaa mukana ollenkaan. Puhelimen voi jättää kotiin harrastuksien, kuten lenkkeilyn, marjastuksen tai vesiurheilun ajaksi, mutta samalla yhteys verkkoon säilyy.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös