Markkinakommentit

Nordean päästrategi: Pörssiyhtiöiden tulokset kovassa kasvussa – osakemarkkinoiden myötätuuli jatkuu

Markkinaympäristö suosii yhä riskinottoa, uskoo Nordean päästrategi Antti Saari. Nordea pitää yhä osakemarkkinat ylipainossa suosituksissaan.

Markkinaympäristö suosii yhä riskinottoa, uskoo Nordean päästrategi Antti Saari. Nordea pitää yhä osakemarkkinat ylipainossa suosituksissaan.

Pörssiyhtiöt ovat nyt neljättä vuosineljännestä peräjälkeen ylittäneet analyytikoiden odotukset kaulalla, jollaista ei ole nähty kertaakaan ennen koronakriisiä, kertoo Nordean päästrategi Antti Saari pankin viikkokatsauksessa.

”Tämä on itse asiassa melko hyvin linjassa talouslukujen kanssa, jotka niin ikään ovat peitonneet odotukset viime kesästä alkaen ennennäkemättömällä erolla”, Saari toteaa.

Sijoittajat ja markkinat ovat aistineet suhdannepulssin herkemmin kuin analyytikot.

”Markkinat ovatkin hinnoitelleet paremmat näkymät jo neljänneksen aikana ajantasaisten talouslukujen johdattelemina, ja tulosyllätyksiä seuranneet kurssiliikkeet ovat näin ollen olleet tavanomaista vaisumpia”, Saari toteaa.

Luonnollisesti sijoittajia kiinnostaa, voivatko tulokset yllättää positiivisesti tästä eteenpäinkin ja onko tuloskasvu jo leivottu osakkeiden hintoihin.

Saaren mielestä vastaus on kielteinen.

”Sijoittajan kannalta on melko yhdentekevää, tulevatko hyvät tuotot kesä- vai heinäkuussa, kunhan osakemarkkinoiden suunta on yhä ylöspäin. Pidämmekin todennäköisenä, että suunta pysyy myös tulevina kuukausina.”

Nordean sijoitusammattilaiset ovat jo jonkin aikaa odottaneet, että osakkeiden arvostustasojen pitäisi laskea ja tulosennusteiden nousta.

”Näin on käynytkin viime aikoina, vaikkakin huomattavasti odottamaamme nopeammin. Hurjasta kurssinoususta huolimatta osakkeiden tulosperusteinen arvostus on itse asiassa laskenut viime syyskuun huipuista kymmenisen prosenttia”, Saari toteaa.

Talouden vahvan elpymisen ja yritysten sinnikkään kulukurin ansiosta Nordean sijoitusammattilaiset uskovat, että tulosennusteiden on vielä noustava nykytasoiltaan myös tulevien vuosien osalta.

”Odotamme kuitenkin myös, että nousutahti alkaa vähitellen rauhoittua. Kokonaisuutena tarkastellen uskomme, että tulevinakin kuukausina tulosnäkymät elpyvät, arvostus hieman maltillistuu ja osakekurssit nousevat.”, Saari toteaa.

Nordea suosittelee edelleen peruspainoa osakealueiden välille. Pankin mukaan elpymisen edetessä suhdanneherkät toimialat ottavat vetovastuuta pörssien noususta, jolloin se hyödyttää osakealueita melko laajasti

Kommentoi
Ylös
>