Kryptot

Bitcoin on El Salvadorin virallinen maksuväline, mitä se tarkoittaa?

Bitcoinista tulee virallinen maksuväline El Salvadorissa. Mitä hyötyjä muutos tuo El Salvadorin kansalaisille?

Bitcoin on nyt El Salvadorin virallinen valuutta. Presidentti Nayib Bukelen bitcoinin virallistavasta lakiehdotuksesta meni kirkkaasti läpi kongressissa, kun 84 mahdollisesta äänestä 62 päätyi kannattamaan ehdotusta. 

Iso osa El Salvadorin köyhästä väestöstä saa rahalähetyksiä ulkomailta. Rahalähetysten arvo on noin kuusi miljardia dollaria vuosittain, mikä on peräti 20 prosenttia maan bruttokansantuotteesta. Bitcoinin etu El Salvadorin kannalta on se, että ulkomailta saapuvista rahalähetyksistä ei jäisi osaa välittäjille, jolloin vähävaraiset maan kansalaiset saisivat enemmän varoja käyttöönsä.

”Lyhyellä aikavälillä tämä synnyttää työpaikkoja ja edistää taloudellisen tasa-arvon toteutumista tuhansille virallisen talouden ulkopuolella oleville”, Bukele kertoi Floridassa järjestetyssä bitcoin-konferenssissa.

Virallistamisella on kuitenkin muutakin käytännön konkreettista merkitystä kuin se, että tavaroiden ja palveluiden hinta voidaan määrittää bitcoineissa. Presidentti Bukele on puhunut taloudellisesta osallistamisesta, turismista, innovaatiosta, taloudellisesta kehityksestä ja sijoituksesta tulevaisuuteen.

Mitä hyötyjä muutos tuo El Salvadorin kansalaisille? Siitä keskustelevat yllä olevalla videolla Coinmotionin community manager Pessi Peura ja Coinmotionin Private Banking -palvelun Tuomas Maksimainen.

Jakson sisältö:

 • Intro
 • Bitcoinista virallinen maksuväline El Salvadorissa
 • Coinmotion laajentaa uusille markkinoille
 • Mitä hyötyjä muutos tuo El Salvadorin kansalaisille
 • Bitcoinin ylivoimaisuus kansainvälisissä rahansiirroissa
 • Muutoksen hyödyt El Salvadorin hallinnolle
 • Seuraako muut maat esimerkkiä?
 • Mistä on kyse Coinmotionin Private Bankingissä?
 • Tyypillisiä kysymyksiä ensimmäisen sijoituksen tekijöiltä
 • Kryptoihin liittyvä veroneuvonta
 • Vinkkejä pankkien kanssa asiointiin
 • Private Bankingiin kuuluvia erityisetuja
 • Laajan kryptovalikoiman hyödyntäminen
 • Private Bankingin suurimmat asiakashyödyt
 • Henkilökohtainen palvelu
 • Näin voit ottaa Tuomakseen yhteyttä

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös