Digian IR-sivut

Digia tarjoaa vakaata kasvua houkuttelevilla arvostuskertoimilla

Ohjelmistoyhtiö Digia on kasvaa kannattavasti. Eikä osake ole kasvunäkymiin nähden kallis, arvioi analyytikko.

Ohjelmistoyhtiö Digia on aloittanut kuluvan vuoden vahvasti. Liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 7,6 prosenttia edellisvuodesta ja oli 39,4 miljoonaa euroa. EBITA-liikevoitto kasvoi 65,1 prosenttia ja oli 5,3 miljoonaa euroa.

Odotuksia hieman parempaa EBITA-liikevoittoa kasvattivat korona-ajan tuomat säästöt, systemaattinen toiminnan kehittäminen ja projektitoimintaan liittyvä 0,4 miljoonan euron riskivarauksen purku, kertoi tulosraportin yhteydessä Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta.

”Kysynnässä näkyi alkuvuonna asiakkaiden tarve digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen ja uudistamiseen. Korona-ajan epävarmuus on lisännyt erityisesti tilannekuvan ja tiedon hyödyntämisen merkitystä. Liiketoiminnan onnistunut digitalisaatio edellyttää kaikilla toimialoilla moderneja ydinjärjestelmiä. Tämä näkyy toiminnanohjausjärjestelmien kysynnän kasvuna”, Levoranta totesi.

Levorannan mukaan Microsoftin pilviympäristöön toteutettavien toiminnanohjausjärjestelmien tilaukset kolminkertaistuivat edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden.

Yhtiö näkee sekä analytiikkaratkaisujen, toiminnanohjausjärjestelmien että yhä useampien uusien sovellusten siirtyvän pilvialustoille. Tämä siirtymä on Digian strategian mukainen kasvumahdollisuus ja painopistealue.

Digia odottaa liikevaihdon kasvavan edellisvuotta nopeammin, jolloin se oli 5,5 prosenttia. EBITA-liikevoittomarginaali on noin 10 prosentin tasolla.

Hyvän tammi-maaliskuun tulosraportin ja näkymien myötä analyysitalo Inderes odottaa Digian kannattavuuden olevan ohjeistusta parempi vuonna 2021.

It-sektorilla suotuisat näkymät vuosiksi eteenpäin, mikä luo myös Digialle hyvän kasvuympäristön, arvioi Inderesin analyytikko Joni Grönqvist.

”IT-markkinan kysyntäfundamentit vahvistuvat koronan laukaisemana, kun tilanne pakottaa asiakkaita panostamaan digitaaliseen liiketoimintaan. Digia on vahvistanut tarjoomaansa viime vuosina lukuisilla yritysostoilla, jotka vastaavat hyvin markkinatrendeihin”, Grönqvist toteaa.

Digia investoi strategiakaudella omaan uuteen liiketoiminta-alustaan ja skaalautuviin ratkaisuihin ja näiden pitäisi asteittain alkaa parantaa tehokuutta, analyytikko uskoo.

Selkeimmät Digian riskit yhtiössä liittyvät projektiliiketoimintaan, oman liiketoiminta-alustan uudistamiseen ja yritysostoihin. Grönqvistin mukaan riskitasoa laskee kuitenkin tuloskäänteen vakuuttava historia ilman useita tai suuria projektiylityksiä sekä palvelu- ja ylläpitoliiketoiminnan osuuden kasvu.

Yhtiö on myös toteuttanut yhdeksän yritysostoa viimeisen viiden vuoden aikana ja sillä on näin hyvin kokemusta yritysjärjestelyistä, mikä laskee tähän liittyviä riskejä, Grönqvist uskoo.

Digian osakkeen arrvostustaso on muuttunut jälleen houkuttelevaksi.

”Digian arvostuskuva on reilu 10 %:n kurssilaskun myötä jälleen houkutteleva. Digian oikaistut P/E- ja EV/EBIT-kertoimet vuodelle 2021 ovat 15x ja 13x ja 12 % alle suomalaisten verrokkien. Osakkeen tuotto-odotus, joka muodostuu 5 %:n tuloskasvusta, 2-3 %:n osinkotuotosta ja kertoimien nousuvarasta nousee reiluun 10 %:iin ja puoltaa myös positiivista näkemystä osakkeesta”, analyytikko laskee.

Inderes nostaa Digian suosituksen lisää-tasolle aikaisemmalta vähennä-tasolta kurssilaskun myötä ja toistamme 8,6 euron tavoitehinnan. Grönqvistin mukaan Digia on viime vuosina osoittanut olevansa laadukas ja vakaa tuloskasvaja vahvalla taseella, mitä kuvastaa 13 neljännestä jatkunut tuloskasvu.

Analyytikoiden konsensusennusteilla laskettu Digian EV/EBITDA-kerroin on kuluvana ja ensi vuonna lähellä vuosien 2018-2020 keskiarvoa.

VuosiEV/EBITDA
20189,8
20198,5
202010,5
2021e10,6
2022e9,6

Lue myös tämä: Investors Housessa tapahtuu – tähtää osinkokoneeksi

Kommentoi
Ylös
>