KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Mikä on Ethereumin positiivisen hintakehityksen takana?

Ethereum tuli valtavirran tietoon vuonna 2016, ja siitä on kasvanut vuosien saatossa markkina-arvoltaan alan toiseksi suurin kryptovaluutta.

Yksi tekijä kasvun takana on Ethereumin innovatiivinen, älykkäitä sopimuksia hyödyntävä ekosysteemi, jonka tuomat mahdollisuudet ovat herättäneet myös suurempien sijoittajien kiinnostuksen. Jatkuva positiivinen keskustelu ja kiinnostus Ethereumia kohtaan on näkynyt positiivisesti sen arvossa, eikä ilmassa ole merkkejä muutoksesta tämän asian suhteen. 

Virtuaalinen tai ei, kyseessä on kuitenkin loppupeleissä valuutta, jonka hintaan vaikuttavat jatkuvasti useat toisiinsa enemmän tai vähemmän yhteydessä olevat muuttujat aina kryptomarkkinoiden yleiskehityksestä koko globaaliin taloustilanteeseen.

Laajemmat markkinatrendit

Ethereumin arvokehitys näyttää varmasti melko tutulta jokaiselle, joka on kryptomarkkinoita seurannut — valtavat hintapiikit vuosina 2018 ja 2020, minkä jälkeen kehitys on pitkälti tasaantunut.

Tämän taustalla on se, että Ethereumin arvo heijastelee pitkälti muun kryptomarkkina-alan trendejä. Käytännössä jokainen kryptovaluutta (lukuun ottamatta niin sanottuja stablecoinseja) näki valtavaa hinnannousua vuosina 2018 ja 2020. Näiden hintapiikkien taustalla oli alan jättiläisen, Bitcoinin, valtava nousukiito, mikä lähetti positiivisia väreitä läpi koko alan.

Laajemmat taloudelliset voimat vaikuttavat myös jatkuvasti kehityksen taustalla. Tämän valitettavan tosiasian vaikutukset nähtiin esimerkiksi vuoden 2020 maaliskuussa, kun Ethereumin arvo sukelsi järisyttävät 40 prosenttia yhden päivän aikana. Tämä dramaattinen romahdus heijastui kryptoalalta myös osakemarkkinoille, jotka kokivat pahimman päivittäisen iskunsa yli 30 vuoteen.

Syitä tämän taustalla voi vain arvailla, mutta todennäköisimpänä syypäänä voi pitää koronapandemian aiheuttamaa globaalia taloudellista epävarmuutta. 

Ethereum 2.0 

Kenties tämän hetken odotetuin uudistus on Ethereum 2.0. Tämän avulla Ethereum siirtyy nykyisestä Proof-of-work -järjestelmästä, joka edellyttää käyttäjien tekemää louhimista, uuteen Proof-of-stake -järjestelmään. Tämä uudistus tekee Ethereumista paljon ympäristöystävällisemmän järjestelmän, koska runsaasti energiaa ja resursseja vaativa louhiminen jää yhtälöstä pois. Se tuo parannuksia myös turvallisuuteen ja tulevaisuuden kasvunäkymiin. 

Tällä hetkellä käytössä olevalla järjestelmällä on myös tapana hidastua ja tukkeutua laajemman käytön aikana. Uudistukset tehokkuuteen ja toimivuuteen avaavat ovia uusille projekteille tulevaisuudessa, mikä taas omalta osaltaan houkuttelee lisää sijoittajia Ethereumin pariin.

Kuinka korkealle Ethereumin arvo nousee?

Kysymykseen Ethereumin tulevaisuuden arvosta ei kukaan pysty luotettavasti vastaamaan. Ekosysteemin positiivista kehitystä silmällä pitäen on kuitenkin täysin aiheellista olettaa, että myös Ethereumin tokenin arvo jatkaa nousuaan seuraavankin vuoden puolella. Jonkinlaista suuntaa voi hakea Ethereumin edellisestä hintahuipusta, joka on noin 4400 dollaria. Jos Ethereum vaikuttaa sinulle kiinnostavalta vaihtoehdolta, siirry artikkeliin ethereumin ostamisesta.

Hintaspekulaatioita riittää runsaasti suuntaan ja toiseen, mutta suurin osa asiantuntijoista vaikuttaa olevan yksimielisiä siitä, että Ethereumin kehitystiimin tekemät muutokset sen ekosysteemiin ovat positiivisia asioita, jotka mahdollistavat tulevaisuudessa sen laajenemisen eri käyttötarkoituksiin. Tulevaisuutta on mahdotonta ennustaa, mutta kasvava ekosysteemi, uudet sijoittajat ja asialleen omistautuva kehitysyhteisö luovat loistavan pohjan arvonnousulle.

Kommentoi
Ylös
>