KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Voiko kryptomarkkinat voittaa tekoälyn avulla?

Kryptovaluutat tekoäly

Tekoäly on tehokas työkalu, joka tulee muuttamaan maailmaa monella tavalla. Kryptojen osalta tulokset vaikuttavat erittäin hyviltä.

Tekoälyn tuoman muutoksen suuruutta on vaikea hahmottaa etukäteen. Syy on hitaassa lähdössä. 

Lähtö on hidas, sillä jo olemassa olevia ratkaisuja merkittävästi paremman ratkaisun kehittäminen vaatii huomattavia investointeja ja aikaa. Tämän jälkeen kilpailu osaajista ja innovaatioista tulee kiihdyttämään tekoälyn tuomaa muutosta. 

Yksittäisiä numeroita on kuitenkin saatavilla jo nyt ja tekoälypohjaisen mallin avulla voidaan esimerkiksi myöntää 173 prosenttia enemmän lainoja isojen yhdysvaltalaispankkien malleihin verrattuna ilman luottovastuutapahtumien osuuden kasvua. 

Älypuhelin muutti maailmaa, mutta tekoälyn tuoman teknologisen murroksen merkityksen on arvioitu olevan moninkertainen mobiiliin verrattuna.  

Tekoälyn kehittymistä kannattaa seurata ja yksi hyvinkin mielenkiintoinen käyttökohde on kryptotreidaaminen. 

Tehokkaiden markkinoiden tuoma haaste

Tehokkaiden markkinoiden hypoteesin mukaan osakemarkkinoita on vaikeaa päihittää vuodesta toiseen riskiä lisäämättä, sillä kaikki tieto on jo hinnoissa. 

Tehokkaiden markkinoiden perusajatuksena on, että voitollinen kaupankäyntistrategia syö lopulta oman pihvinsä. Voitollista strategiaa aletaan käyttämään yhä enemmän ja lopulta se näkyy osakkeiden hinnassa. Strategian tunnistamien osakkeiden hinta nousee nousemistaan, kunnes osaketta ei enää kannata ostaa. 

Sama perusidea pätee todennäköisesti myös tekoälyn käytössä. Osakkeiden osalta löytyykin viitteitä siitä, että tekoälyn tuoma ylituotto olisi laskenut tekoälyn lisääntyneen käytön myötä. 

Toimivan tekoälyn löydyttyä kannattaakin toimia ennemmin nopeasti kuin hitaasti, sillä teho saattaa laskea vuosien saatossa.  

Kryptomarkkinat eivät välttämättä ole tehokkaat

Siinä missä osakemarkkinoidun korkeasta tehokkuudesta vallitsee laaja konsensus, on kryptomarkkinoiden tehokkuus paljon kiistanalaisempi tutkimuksen aihe.  

Tehottomat markkinat ovat ylituottoa hakevalle tekoälylle hyvä lähtökohta, mutta voiko tekoälyn hyödyntäminen oikeasti tuoda ylituottoa?  Oikea sijoittaminen on eteenpäin katsovaa. Strategia valitaan ensin ja tulokset katsotaan tämän jälkeen. 

ProfitFarmers on maksullinen tekoälyä hyödyntävä kryptotreidaamisen työkalu, joka ensin julkaisee tekoälyn avulla löytyneet kaupankäyntisuositukset ja kerää tämän jälkeen kuukausittaisen statistiikan siitä, kuinka hyvin ennustukset osuivat kohdilleen.

ProfitFarmersin tekoälyn tuomat tulokset ovat erittäin vaikuttavia 

ProfitFarmersin tekoälyn tuloksia arvioidessa on tarpeen tuntea suositusten rakenteesta se, että palvelu suosittelee stop-loss-tason lisäksi neljä eri kotiutustasoa eli hintaa mihin ostettu kryptovaluutta myydään. 

Taso neljä antaa korkeimman tuoton, mutta sen toteutuminen on epätodennäköisempää kuin tason yksi toteutuminen.

Sijoittajan saamat tuotot ovat riippuvaisia painotuksista ja siitä käytetäänkö lopulta yhtä vai useampaa kotiutustasoa. Tekoälyn tuoma hyöty on kuitenkin helpoin hahmottaa sellaisella oletuksella, että sijoittaja myy koko sijoituksensa ensimmäisen kotiutustason kohdalla. 

Palvelun suosittelemat tasot on rakennettu niin, että stop-loss-tason tuoma tappio on ensimmäisen kotiutustason tuomaa voittoa pienempi. Näin ollen sijoittaja jäisi periaatteessa voitolle siinäkin tilanteessa, että tappioon johtavia treidejä olisi yhtä paljon kuin voitollisia treidejä. 

Voitollisia suosituksia on kuitenkin tasaisesti ja kuukaudesta toiseen huomattavasti enemmän kuin tappiollisia suosituksia kuten alla olevasta kuvasta nähdään. 

ChartDescription automatically generated

ProfitFarmersin tekoäly vaikuttaa toimivan niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina

Yksi tyypillisimmistä treidaamisen vastaisista argumenteista on se, että voitolliset treidit perustuvat nousumarkkinoihin. 

Argumentti tulee osakemarkkinoiden puolelta, missä nousumarkkinat kestävät keskimäärin pidempään kuin laskumarkkinat. Treidaajien suuret tuotot selitetään vivutetuilla long-positioilla ja sillä, että kaikista todennäköisin suunta on ylöspäin kohti uusia kurssihuippuja.

Argumentti sisältää oletuksen siitä, että treidaajan tosiasialliset tappiot ovat markkinoiden kääntyessä suuret vastakkaista näkemystä ottavien short-positioiden mahdollisuudesta huolimatta. 

Tämä argumentti mielessä pitäen on mielenkiintoista katsoa ProfitFarmersin tekoälyn toimivuutta tilanteessa, jossa keskeisten kryptovaluuttojen arvot laskevat. 

Bitcoinin hinta laski toukokuussa 2021 noin 58 000 dollarista noin 36 000 dollariin. Samassa ajassa etherin arvo tippui noin 2950 dollarista 2700 dollariin ja litecoinin noin 270 dollarista 188 dollariin. 

Sentimentissä tapahtunutta käännettä kuvaa myös toukokuun puolivälissä tapahtunut meemitoken dogecoinin raju 45 prosentin vuorokausilasku. 

ProfitFarmersin löytämien kaupankäyntisignaalien osumatarkkuus oli kuitenkin samana aikana huippuluokkaa.

ProfitFarmersin suosittelemien kotiutustasojen toteutumisprosentit toukokuussa 2021. 

Myös ProfitFarmersin tuomat tuotot olivat toukokuussa vertaansa vailla.

kryptovaluutat tekoäly

ProfitFarmersin suosittelemien kotiutustasojen voittoprosentit toukokuussa 2021. 

ProfitFarmersin tekoälyn näytöt ovat ainakin toistaiseksi olleet varsin vakuuttavia. Tutustu ProfitFarmersin kryptotreidaustyökaluun tarkemmin täältä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös