KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Mitä on puoliautomaattinen treidaaminen?

Puoliautomaattinen treidaaminen tehostaa kaupankäyntiä ja säästää aikaa.

Treidaaminen on aktiivinen sijoitusstrategia, joka tavoittelee osta ja pidä -strategiaa korkeampia tuottoja. Korkeamman tuottopotentiaalin lisäksi treidaamisen etuna on, että tuottoja voi tehdä niin nouseviin kuin laskeviinkin kursseihin. 

Treidaamisen kolmantena etuna on, että vivutetuilla tuotteilla tehtävä päiväkauppa ei vaadi suuria pääomia. Tästä syystä juuri treidaamista on mahdollista lähestyä ammattimaisella otteella vaikkei massiivista pääomapanosta olisikaan käytettävissä.  

Osta ja pidä -strategiaan verrattuna treidaamisen haittapuolia ovat korkeampi riskitaso ja toisaalta aktiiviseen treidaamiseen kuluva aika ja vaiva. 

Puoliautomaattista kaupankäyntiä hyödyntävä treidaaja säästää aikaa ja pääsee helpommalla.    

Puoliautomaattisen treidaamisen kolme tavoitehintaa

Onnistunut treidi rakentuu kolmesta eri kohde-etuuden hintaan liittyvästä päätöksestä. 

Sijoittajan pitää päättää mihin hintaan kohde-etuuden ostaa ja mihin hintaan myy. Kolmas päätös liittyy riskienhallintaan ja niin sanotun Stop-Loss tason määrittämiseen. 

Kohde-etuuden hinta ei aina kehity toivottuun suuntaan ja Stop-Loss toimeksiannon tarkoitus on rajoittaa yksittäisen position treidaajalle tuomaa tappiota. Asettamalla Stop-Loss taso kahden prosentin päähän ostohinnasta, rajautuu treidin riski kahteen prosenttiin. 

Manuaalisesti kauppaa käyden yksinkertaisin perusyhtälö rakentuu siis kolmesta aktiviteetista ja vaatii seurantaa. Sisäänoston saa tehtyä rajahinnan avulla, mutta toimeksiannon toteutumista pitää seurata. Myyntitoimeksiannon kohdalla ongelmana on kaksi eri tavoitehintaa eli tuottoa tuova tavoitehinta ja tappiota rajaava Stop-Loss taso. 

Todellisuudessa yhtälö on tätäkin monimutkaisempi, sillä position voi rakentaa ja myydä asteittain alla esitetyn periaatteen mukaisesti.

Entry point 1Ostetaan 50%Target 1Myydään 25%
Entry point 2Ostetaan 25% Target 2Myydään 25%
Entry point 3Ostetaan 25%Target 3Myydään 25%
Target 4Myydään 25%

Osto- ja myyntihinnan lisäksi myös treidin Stop Loss -tasoa voidaan muuttaa muiden tavoitehintojen toteutumisen myötä. Ensimmäisen voitollisen myyntitoimeksiannon toteuduttua voi olla järkevää lukita voitto nostamalla Stop-Loss taso sisäänostohinnan tasolle.  

Puoliautomaattinen treidaaminen sisältää vaivattoman kaupankäynnin toteutuksen

Manuaalisti toteutettuna position asteittainen rakentaminen ja myyminen vaatii jo huomattavasti työtä, vaivaa ja seurantaa. 

Profitfarmers on markkinoiden paras “copy trading”-palvelu. Profitfarmers on kryptovaluuttoihin erikoistunut Binancen kryptovaluuttapörssiin integroitu kuukausiveloitteinen treidaamisen työkalu, joka säästää merkittävästi aikaa toteuttamalla kaupat sijoittajan etukäteen määrittämien tasojen mukaisesti. 

Sijoittaja määrittää siis etukäteen position koon, ostotasot, myyntitasot, ja liukuvan Stop Loss- tason, jonka jälkeen työ on tehty ja huomio voidaan siirtää seuraavaan treidausideaan. 

Tasojen määrittämiseenkin kuluvaa aikaa on mahdollista säästää antamalla työkalun laskea tavoitehinnat toivotun riskitason mukaisesti. Valittavissa olevia riskitasoja on kolme kappaletta: perustaso, aggressiivinen ja defensiivinen. 

Profitfarmers säästää aikaa monin tavoin 

Puoliautomaattisen kaupankäynnin perusajatuksena ei ole pelkästään automatisoida ja nopeuttaa treidaamiseen liittyvän kaupankäynnin toteutusta, vaan myös tehostaa kaupankäyntisignaalien etsintää. 

Kryptovaluuttoja on niin paljon, että niiden kurssigraafien läpikäyminen yksitellen on lähes mahdoton tehtävä. 

Profitfarmersin työkalu sisältää tekoälypohjaisen algoritmin, joka käy läpi satoja eri kryptovaluuttoja kaupankäyntisignaalien löytämiseksi. Tämän jälkeen ammattitreidaajat valitsevat tekoälyn löytämistä signaaleista kaikista mielenkiintoisimmat, jotka sitten esitellään sijoittajalle ProfitFarmersin ikkunan kautta.

Tämä tekoälypohjainen kaupankäyntisignaalin hakeminen on vain yksi Profitfarmersin tarjoamista vaihtoehdoista, sillä sijoittaja voi myös etsiä ylimyytyjä ja yliostettuja kryptoja suhteellisen voimaindeksin (RSI, relative strength index) avulla. 

Työkalu myös visualisoi eri kryptovaluuttojen hintatrendejä tavalla, joka mahdollistaa niiden erittäin nopean läpikäymisen mielenkiintoisten mahdollisuuksien löytämiseksi. 

”Vaivattomuus ja ajansäästö ovat palvelun parhaita puolia”

Tim Griffith

Katso miten Tim ja Wagner ovat hyötyneet Profitfarmersin aikaa säästävistä ominaisuuksista.

Profitfarmers on maksullinen palvelu, mutta se tarjoaa osan työkaluistaan myös ilmaiseksi. Tutustu Profitfarmersin tarjoamiin ilmaisin työkaluihin tarkemmin täältä.  

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös