Sijoitusideat

Sijoitusbloggaaja osti kahden ”putoavan puukon” osakkeita

Laatuosakkeisiin suosiva sijoitusbloggaaja osti osakkeita, joiden arvoista on sulanut leijonanosa.

Tarina vaurastumisesta -blogia ylläpitävä osakesijoittaja hallinnoi yli 400 000 euron arvoista sijoitussalkkua. Bloggaaja kertoo sijoittaneensa osakkeisiin yli 10 vuotta. Tavoitteekseen hän on asettanut taloudellisen riippumattomuuden saavuttamisen vuoteen 2025 mennessä, jolloin hän on täyttää 40 vuotta.

Bloggaajan sijoitussalkku sisältää asuntoja, yrityslainoja, kiinteistörahastoja ja jopa S-ryhmän osuuskaupan jäsenyyksiä. Pääpaino on kuitenkin osakkeissa, joista bloggaaja kertoo saaneensa keskimäärin noin kahdeksan prosentin vuosituoton.

Sijoitusbloggaajan strategiana on sijoittaa laadukkaisiin yhtiöihin, jotka maksavat kasvavaa osinkoa.

”Kriteerini sijoitusta tehdessä on vähintään kolmen prosentin efektiivinen osinkotuotto. Pyrin luomaan sijoituksillani passiivista tuloa”, hän kertoo nettisivuillaan.

Uusimmassa blogikirjoituksessaan sijoitusbloggaaja kertoo tuoreimmista osakesijoituksistaan, jotka ovat hänen mukaansa niin sanottuja ”putoavia puukkoja”.

”Vanhojen perinteiden kunniaksi ostin kahta putoavaa puukkoa. Puolustuksekseni on sanottava, että myin molemmat aiemmin ostaakseni ne nyt takaisin halvemmalla.”

Toinen yhtiö on saksalainen Drägen, joka on maailman johtava lääkinnällisen ja turvallisuusteknologian alalla toimiva yritys. Sairaaloille yhtiö tuottaa esimerkiksi anestesialaitteita, kirurgisia valoja, potilasmonitoreja ja hengityskoneita. Turvallisuustuotteita ovat esimerkiksi alkometrit, henkilösuojaimet, kannettavat kaasumittarit ja paineilmalaitteet.

Yhtiön osakkeen arvosta on sulanut puolessa vuodessa yli kolmannes eli 35 prosenttia.

Tarina vaurastumisesta -bloggaaja perustelee ostoaan koronalla.

”Yhtiön osakekurssi oli luonnollisesti nosteessa koronan ansiosta ja reagoi voimakkaasti alaspäin marraskuussa 2021 taloudellisesta ohjeistuksesta, joka itseasiassa oli jo markkinoiden tiedossa. Sittemmin kurssi on valunut alaspäin”, hän kertoo.

Bloggaajan mukaan koronan tuottamilla voitoilla Dräger on yksinkertaistanut pääomarakennettaan, minkä ansiosta merkittävästi suurempi osa yhtiön voitosta kuuluu osakkeenomistajalle.

”Pelkästään tämän vuoksi Drägerin arvo tulisi olla korkeampi kuin ennen koronaa, jolle tasolle yhtiön kurssi on taas tippunut.”

Toinen bloggaajan takaisinostama yhtiö on kotimainen ohjelmistotalo Bilot. Kyseessä on vuonna 2005 perustettu it-yhtiö, joka tarjoaa ratkaisuja verkkokauppaan, asiakkuudenhallintaan, pilviympäristöihin, toiminnanohjausjärjestelmiin ja analytiikkaan.

Bilot on suurten ja keskisuurten yritysten kumppani, jonka asiakkaana on yli 100 valmistavan teollisuuden, tukku- ja vähittäiskaupan, palveluiden, kuluttajatuotteiden ja elintarviketeollisuuden yritystä.

Yhtiöllä on palveluksessaan Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa yhteensä noin 140 verkkokaupan, asiakkuudenhallinnan, pilviympäristöjen, järjestelmäkehityksen ja analytiikan ammattilaista. Heistä noin kolmannes on samalla myös Yhtiön omistajia.

Yhtiö laajensi liiketoimintaansa Puolaan vuonna 2014 ja Ruotsiin vuonna 2019. Suomessa kasvua on vahvistanut myös yhdistyminen tekoälyn ja analytiikan pioneerin Louhia Analytics Oy:n kanssa vuonna 2018.

Koronaviruksen aiheuttama kylmä kyyti osakemarkkinoilla ei pilannut Bilotin listaumista alkuvuodesta 2020. Bilotin First North -listautumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti.

Yhtiön osakkeen arvosta on kuitenkin sulanut vuodessa yli 40 prosenttia. Sijoitusbloggaajan mukaan tämä on tapahtunut dilutoivan yritysoston, yllättävän toimitusjohtajavaihdoksen ja pehmeän tuloksen jälkeen.

”Spekuloin, että nämä jäävät tilapäisiksi ongelmiksi”, bloggaaja tuumii.

Tällä viikolla Bilot ja toinen pörssinoteerattu it-yhtiö Vincit kertoivat yhdistymissuunnitelmistaan.

Analyysitalo Inderes nosti Bilotin suosituksen yhdistymissuunnitelman vuoksi aiemmasta vähennä-tasosta lisää-tasolle.

”Näkemyksemme mukaan fuusion teollinen logiikka on selvä ja siinä on synergiapotentiaalia. Fuusiolla Bilot vahvistaa erityisesti ohjelmistokehitysosaamistaan ja työnantajabrändiään. Pidimme operatiiviset ennusteet ennallaan, mutta nostimme vuodelta 2021 jakamaa osinkoennustetta selvästi”, Inderesin analyytikko Joni Grönqvist toteaa.

Grönqvistin mukaan luonnollisesti muodostuva Bilotin ja Vincitin kokonaisuus on myös itsenäisiä yhtiöitä suurempi, mikä merkitsee laajempaa palvelutarjoamaa, suurempaa toimituskykyä, uskottavuutta sekä kauttaaltaan parempaa kokonaiskilpailukykyä.

Kommentoi
Ylös
>