Tämä ETF-rahasto hakee tuottoa kyberturvallisuuden kasvutrendistä

Viimeaikaiset tapahtumat lisäävät tietoturvan kysyntää entisestään. Sijoittaja voi hyötyä tästä trendistä kustannustehokkaan ETF:n avulla.
puhelu yrittäjä matkapuhelin puhelin talous puhelu yrittäjä matkapuhelin puhelin talous

OP suosittaa tuoreessa idealistassaan muutamia ETF-rahastoja eli pörssinoteerattuja indeksirahastoja. Yksi näistä on Rize Cybersecurity and Data Privacy UCITS ETF (CYBR). Rahastolta löytyy suomenkielinen rahastoesite, joten siihen on mahdollista sijoittaa myös Suomesta.

Rahasto sijoittaa yrityksiin, jotka saattavat hyöty kyberturvallisuustuotteiden ja -palvelujen lisääntyneestä käyttöönotosta. Tällaisia yhtiöitä ovat esimerkiksi tietoturvaprotokollia tarjoavat yhtiöt, jotka auttavat suojaamaan tietokoneita, palvelimia, mobiililaitteita, sähköisiä järjestelmiä, verkkoja ja dataa haitallisilta hyökkäyksiltä.

CYBR pyrkii tarjoamaan tuottoa, jotka vastaavat yleisesti Foxberry Tematica Research Cybersecurity & Data Privacy -Indexin hinta- ja tuottotasoa ennen maksuja ja kuluja.


 
Saat jopa 20 ilmaista osaketta!
 
Avaa ja rahoita tilisi Freedom24-välittäjällä ja saat jopa 20 ilmaista osaketta, joiden arvo on jopa 800 dollaria kukin. Lue lisää artikkelistamme
 
Jokaiseen sijoitukseen liittyy riskejä.
 

Tällä hetkellä rahaston suurimpia sijoituksia ovat Ahnlab, Mandiant, Ping Identity, Nortonlife ja Fortinet.

Digitalisaation kasvu lisää datavolyymeja ja se puolestaan lisää kyberhyökkäyksiä. Hyökkäykset ovat yhä yleisempiä ja vahingollisempia. Samaan aikaan yritykset ja ihmiset vaativat parempaa dataa ja kuluttajansuojaa.

OP:n mukaan globaali kyberturvallisuusala on kasvanut jatkuvasti ennustettua nopeammin ja kasvun odotetaan jatkuvan vahvana. Venäjän hyökkäys Ukrainaan korostaa tietoturvan merkitystä entisestään ja on todennäköistä, että länsimaiset yritykset joutuvat panostamaan tietoturvaan jatkossa entistäkin enemmän.

OP:n mukaan myös koronapandemia on kiihdyttänyt digitaalisten käytäntöjen omaksumista.

Kyberturvallisuuden vuosittaiset vahingot ovat pankin mukaan kasvaneet arviolta kaksinkertaiseksi vuodesta 2015 vuoteen 2021 mennessä eli kolmesta biljoonasta kuuteen biljoonaan dollariin.

Viime aikoina nähdyt osakkeiden kurssilaskut yhdistettynä tietoturvayhtiöiden vakaisiin tuloskuntoihin ovat maltillistaneet arvostuskertoimia sektorilla.

OP:n näkemyksen mukaan nyt on hyvä alkaa rakentaa positioita tietoturvatoimialaan niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä.

Rahasto on kuitenkin melko riskinen ETF-rahasto.

Koska monet CYBR:n sijoituksista ovat teknologiapainotteisia yhtiötä, CYBR on altis koko teknologia-alan arvon suhdannevaihtelulle. Yksittäisiin yrityksiin kohdistuu kovaa kilpailua, mikä voi vaikuttaa kielteisesti niiden tuloihin ja markkina-arvoihin ja siten CYBR:n arvoon.

CYBR sijoittaa myös pieniin julkisesti noteerattuihin yrityksiin, jotka voivat olla vähemmän kypsiä ja siten alttiimpia epäsuotuisille liiketoiminta- tai taloustapahtumille ja suuremmille ja ennakoimattomille hinnanmuutoksille kuin suuret yritykset, koko teknologia-ala tai osakemarkkinat kokonaisuudessaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Lisää kommentti Lisää kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen artikkeli
hitsaaja teollisuus tuotanto työntekijä palkansaaja

Ekonomisti varoittaa: Teollisuuden tilaukset tyrehtyvät

Seuraava artikkeli

Kuukauden osake: Sanoma palasi laatuyhtiöksi