Kasvuosakkeet

Kasvuodotukset on leikattu Rovion markkina-arvosta – onko osake jo alihintainen?

Inderes nostaa peliyhtiö Rovion suosituksen osta-tasolle.

Peliyhtiön ensimmäinen vuosineljännes oli vahva. Rovion liikevaihto kasvoi edellisvuodesta tammi-maaliskuussa 26,6 prosenttia 85 miljoonaan euroon. Vertailukelpoinen kasvu ilman Ruby Gamesiä ja kiintein valuuttakurssein oli 11,8 prosenttia.

Konsernin oikaistu liikevoitto oli 10,0 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten se oli 10,1 miljoonaa euroa. Liikevoitto ylitti monin verroin analyytikoiden konsensusodotuksen 3,5 miljoonaa euroa.

Yhtiö odottaa koko vuoden oikaistun liikevoiton olevan kuitenkin viime vuotta alhaisempi. Tuloskuntoa nakertavat nopeaa kasvua tukevat käyttäjähankintainvestoinnit erityisesti uusissa peleissä sekä pelikehitykseen kohdistuvat kasvavat investoinnit.

Vahvasta alkuvuodesta huolimatta Rovion osake on laskenut tammi-maaliskuun tuloksen jälkeisistä huipuistaan noin 34 prosenttia ilman merkittäviä yhtiökohtaisia uutisia, huomauttaa Inderesin analyytikko Atte Riikola.

Kurssilaskulle ei näytä löytyvän kunnon perusteita.

”Arviomme mukaan mobiilipelimarkkinan viime kuukausien heikot kasvuluvut yhdessä koko pelisektorin happaman markkinasentimentin kanssa ovat antaneet painetta Rovion osakkeelle. Mielestämme tämä ei ole kuitenkaan täysin perusteltua, sillä Rovion kasuaalipeleihin painottuva portfolio on pärjännyt hyvin nykyisessä markkinaympäristössä, eikä yhtiön kasvunäkymissä ole nähdäksemme tapahtunut niin dramaattisia muutoksia kuin mitä kurssilasku antaisi ymmärtää”, Riikola toteaa Inderesin aamukatsauksessa.

Rovio pärjää nykyisessä markkinatilanteessa

Osakkeen kurssilaskun myötä osakkeen arvostus on painunut tasolle, missä Rovion lähivuosien tuloskasvupotentiaalille ei anneta käytännössä minkäänlaista painoarvoa, Riikola arvioi. Se tekee tekee Rovion osakkeen tuotto/riski-suhteesta houkuttelevan.

Riikolan mukaan yhtiön kärkipelit ovat jatkaneet hyvää suorittamistaan, vaikka mobiilipelimarkkinan vastatuulen ja toisen vuosineljänneksen liikevaihto näyttäisi jonkin verran laskevan edellisestä erittäin vahvasta neljänneksestä.

”Rovion kasuaalipeleihin painottuva ja laajan pelaajakunnan omaava peliportfolio sopii hyvin nykyiseen markkinatilanteeseen, mutta markkinan heikentyminen näkyy väistämättä myös jossain määrin yhtiön luvuissa. Samaan aikaan kuitenkin vahvistuva dollari antaa myötätuulta Rovion raportoimiin numeroihin Q2:lla”, Riikola arvioi.

Lisäksi Roviolla hetkellä kehitteillä useita uusia pelejä, joista voi Riikolan mukaan kuoriutua tulevina vuosina uusia kasvuajureita.

”Lähimpänä julkaisua ovat koemarkkinoilla olevat Hunter Assassin 2 sekä Moomin: Puzzle & Design. Näistä Ruby Gamesin HA2:n julkaisu voi tapahtua jo lähiaikoina, sillä yrityskaupan ehtojen mukaisesti lokakuussa maksettavan 50 %:n osuuden hinta on sidoksissa Rubyn taloudelliseen tulokseen liikevaihdolla ja käyttökatteella mitattuna viimeisen 12kk ajalta ennen lokakuuta.”

Kasvupotentiaali alennusmyynnissä

Rovion osakkeeseen ei ole kurssilaskun jälkeen ladattu käytännössä minkäänlaisia kasvuodotuksia. Inderesin analyytikon mukaan Rovion arvostus näyttää jo kuluvalle vuodelle maltilliselta, vaikka uudet studioinvestoinnit ja AB Journeyn julkaisun myötä nousseet käyttäjähankintapanostukset rasittavat kannattavuutta.

Riikola arvioi, että AB Journeyn ja Ruby Gamesin tuoman kasvun kautta Roviolla on hyvät edellytykset kasvattaa lähivuosina absoluuttista tulostasoaan, jonka myötä lähivuosien arvostuskertoimet painuvat todella mataliksi.

”Tämän valossa nykyisellä osakekurssilla sijoittaja saa käytännössä tulevien pelijulkaisujen kasvupotentiaalin ja Rovion vahvan nettokassan mahdollistaman yritysjärjestelykortin kaupan päälle osakkeessa”, analyytikko laskee.

Inderes nostaa peliyhtiö Rovion suosituksen osta-tasolle aikaisemmalta lisää-tasolta ja tarkistaa tavoitehintaa 8,5 euroon aikaisemmasta 9,5 eurosta. Uusikin tavoitehinta ylittää reippaasti tämän hetken 6,1 euron kurssinoteerauksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös